Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen jó tanulási módszerek...

Milyen jó tanulási módszerek vannak?

Figyelt kérdés
Örülnék, ha pl.: egyetemisták, főiskolások leírnák, hogy milyen hansznos módszerrel tanultak a középiskolában.
2008. aug. 30. 21:55
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%

Én az az igazság, hogy középiskolában még nem tudtam tanulni, a főiskolán tanultam meg. Most negyedéves vagyok, és rájöttem, hogy nekem az a legjobb, ha a következőt csinálom:

1. Átlapozom a tananyagot

2. Nagyjából átolvasom a fejezetcímeket, tartalomjegyzéket, hogy tudjam miről van szó

3. Elolvasom a tananyagot

4. Átgondolom, mit olvastam.

5. Kiragadom a fontos dolgokat.

6. És itt jön, amikor a húgom hülyének néz: Leülök a számítógép elé, nyitok egy word-öt, és elkezdek pötyögni. Hogy mit? A tankönyv extra rövidített változatát. Fontos dolgok kiemelve, röviden leírva. Aztán már csak ezt tanulom meg, ami így sokkal könnyebb, mert a saját szavaimmal van leírva. A vizsgán meg lehet hozzá rizsázni.

7. Leellenőrzöm, hogy tudom-e a rövidített változatot.

Általában egy 100 oldalas könyv megvan úgy 5 A/4-es oldalon, 12-es betűmérettel. hehe

És 95%-ban 4-es, 5-ös vizsgákat teszek.

2008. aug. 30. 23:04
 2/27 A kérdező kommentje:
Kösz! Ez jónak tűnik!
2008. aug. 31. 09:47
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
Wow,nem semmi...ez nekem is tetszik...nekem is az a gondom h eddig inkább magoltam,ami egyrészt rengeteg idő,másrész rengeteg energia,a 80 %-át meg hamar elfelejti az ember...és mondd csak,mennyi időbe telik mig egy 100 oldalas könyvet leröviditesz wördbe?? Hány nap?
2008. aug. 31. 18:22
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát az úgy átlag 5 délután alatt megvan kényelmesen, bár az anyag érthetőségétől is függ. Mivel gyerekeim is vannak, sietős a dolog. :)
2008. aug. 31. 19:02
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

hááttt. ez tulképpen a kijegyzetelés egyik modern formája.

én elég könnyű szakra járok az egyetemen, és a nehezebb vizsgáim előtt fogok egy füzetet, és kézzel szépen kijegyzetelem a könyvet. buszon lehet olvasgatni.

otthon vhogy képtelen vagyok tanulni. :)

2008. szept. 1. 19:24
 6/27 anonim ***** válasza:
92%
Hmmm. Ez egy jó módszer. Én a középiskolában nem nagyon tanultam (most vagyok elsőéves). Órán odafigyeltem, jegyzeteltem, azt is saját szavakkal. Otthon dogák előtt átolvastam esetleg. A töri volt az egyetlen, amivel nagyon szenvedtem. Annál a lap tetejére kicetliztem az évszámokat, és sorról sorra haladva minél többet olvasgattam témazáró előtt. Így a töri kivételével 5-ös voltam (töri meg mindig 4), de ilyenekkel, mint fizika, kémia, biosz sosem foglalkoztam, mert tudtam, hogy sosem lesz rá szükségem.
2008. szept. 2. 20:59
 7/27 anonim válasza:
100%

Én már sokféle módszert kipróbáltam, de meg kell találnod a legmegfelelőbbet.IMe néhány:

1-először kiszellőztetem a szobám, miközben valami gyümölcsöt rágogatok,hogy jobban fogjon az agyam.Utána végigmegyek rajta és megkeresem a lényeget.Majd előveszek egy lapot(bármilyent lehet füzet is)és leirom középre hisz irással jobban tanul az ember.Ha ez megvan akkor köré irom a fontosabbakat(pl töriből az évszámokat stb.)MIután átolvasom már tudom a leckét.

2-Én általában ezt használlom mivel szeretek rajzolni.Lerajzolom az eseményeket vagy amit tudni kell és mire kész leszek tudom.De természetesen olvasni is kell mielőtt elkezdenél rajzolni.

3-Ha szeretsz énekelni akkor ez a te választásod!Kivázlatolod a leckét és énekeled.Ezt élvezed tehát nem fárasztó.És igy künnyebben tanulod.

4-Jegyzetfüzetet vezetsz ahová beirod hogy miből mikor mit kell tanulni.Leirod pár mondatban a lényeget+ internet vagy könyv segitségével kibővited.Lehet hogy mindig nem tudod ezt csinálni de meglátod a tanárod értékelni fogja.

5-Saját kifejezéseket találsz ki a nehéz szavakhoz majd leirod valahová a jelentést.Kikeresed az értelmét azt is leirod,és miután átolvastad,hogy megkapd a nehéz szavakat és behelyettesited őket már meg is tanultad.

6-Ez nálam nem ngyaon vált be de ismerek olyant akinél igen.leirod a lecke vázlatát külön,vagy kinyomtatod és veszel egy szinest elolvasod, s az olvasásod mentén huzod alá mindegyik szinnel kétszer.Ha elfogyott a szinesed akkor próbáld meg a lényeget elmondani.

ÉÉS ELNÉZÉST A HELYETLEN IRÁSÉRT!!!

2010. ápr. 19. 18:31
 8/27 anonim válasza:
100%
Szia! Ez még egy jó kis tanulási módszerekkel foglalkozó weboldal: [link]
2010. szept. 9. 23:39
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
köszi mindenkinek! xd..mos fogok törit tanulni,és jól jönnek az ötletek..
2010. szept. 25. 22:55
 10/27 anonim válasza:
95%
helyezz el zöld tárgyakat az íróasztalodon. ezek állítólag serkentik az agyműködést. +nálam egy bevált módszer, hogyha már túl sok az infó letenyerelek az asztalra, a könyvre hajtom a fejem és próbálok 1 perc alatt kikapcsólódni. utána könnyebben jönnek az új dolgok.:)
2010. okt. 10. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!