Mit gondoltok a biológus szakról? (SZTE-TTK)
Figyelt kérdés
Hol lehet vele elhelyezkedni? Mennyi a fizetés? Megéri biológusnak tanulni?? Sajnos, sehol sem tapasztaltam, hogy nagy kereslet lenne iránta, ezért is érdekelne a ti véleményetek/tapasztalataitok :)2014. jún. 28. 17:00
1/7 anonim válasza:
Habár én az ELTE biológia szakára jártam, talán még így is számít valamennyit a véleményem... :)
Én utáltam...ott is hagyom, pedig mindig is a jobbak közé tartoztam, de rájöttem, hogy egyszerűen nem éri meg.
Elhelyezkedési lehetőséggel akkor nem lesz gondod, ha lángész vagy és mindenfelé hívnak kutatásokra, egyébként csupán orvoslátogatónak fogsz kelleni, az pedig tudtommal nem jár valami magas fizetéssel, hogy az unalomról már ne is beszéljünk...
Ha érdekel a biológia és konyítasz valamennyire a kémiához(ami egyébként ezen a szakon is nagyon sok van) vagy a fizikához, inkább próbálkozz az orvosin! Nehézségben nincs sokkal utána egyik biológia szak sem, viszont sokkal kifizetődőbb a későbbiekben.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)
2014. jún. 28. 18:30
3/7 anonim válasza:
Én ott végeztem, a képzés nagyon gyenge. Elhelyezkedni pedig szinte sehol nem lehet. Ha meg elmész közszolgának pk kórházakba alig fogsz keresni valamit. Egyáltalán nem éri meg biológusnak tanulni hacsak nem akarsz munkanélküli lenni. Orvoslátogatónak is max. Borsod megyébe vesznek fel.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, azonnal más szak után nézek :D:))
2014. júl. 3. 15:51
5/7 A kérdező kommentje:
Azt még megkérdezhetem, hogy te hol dolgozol? vagy maradtál ebbe a szakmában, v. már mást csinálsz?
2014. júl. 3. 15:52
6/7 anonim válasza:
Munkanélküli vagyok és ha hiszed ha nem nekem még PhD fokozatom is van plusz két nyelvvizsgám. El lehetne helyezkedni kutatóként de azt annyira utálom hogy elég volt. Keresek valami patikalátogató vagy valami olyan helyet ahol nem kell naphosszat egy laborban pipettázni.
7/7 A kérdező kommentje:
Jaj:( tiszta szívből kívánok neked sok sikert és szerencsét, remélem találsz olyan munkát amiben nagy örömödet leled és kifizetődik az a sok energia, amit a tanulmányaidba fektettél :)
2014. júl. 3. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!