Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mivel lehet manapság jobban...

Mivel lehet manapság jobban elhelyezkedni? A pszichológus vagy a logopédus végzettséggel?

Figyelt kérdés
Most szeretnék egy másoddiplomát szerezni és ez a két terület érdekel igazán, de nem szeretnék olyat választani, amivel semmit nem érek. ezen azt értem, hogy a mostani diplomám történelem-tanár, amit amúgy nagyon szeretek, de manapság a pedagógus végzettség nem olyan kelendő. A következő szakmámat körülményesebben szeretném megválasztani. Ha valaki tud ebben nekem érdemleges tanácsot adni, megköszönném!
2007. aug. 8. 09:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pedagógusként azt gondolom, hogy mindkettő hiányszakma, és mindkét szakma képviselőire nagyon nagy szükség van.(Azt remélem tudod, hogy a logopédusok a gyógypedagógia szak keretein belül szakosodnak a logopédiára)

Nem feltétlenül hasonlít vagy emlékeztet egymásra a logopédus és a pszichológus munkája, tehát azt hiszem, hogy neked kellene eldöntened, hogy melyik áll közelebb a szívedhez, melyik tetszik neked jobban, melyik az, amelyiket szeretnéd csinálni egy életen keresztül, amelyiket tényleg szívvel-lélekkel tudnád művelni, hiszen ezeknél a szakmáknál - mint az összes többinél - nagyon fontos, hogy valaki nagyon szeresse, amit csinál. Javaslom, hogy keresgélj az interneten, hogy melyik szakma képviselője egészen pontosan mit csinál, és sok utánajárás után körvonalazódni fog benned mindkét szakma előnye és hátránya is, hátha így könnyebb lesz döntened. Itt van egy oldal, amit ajánlanék, de a lehetőségek tárháza természetesen kimeríthetetlen! =o) Jó böngészést!

www.pszichologia.hu Ja, és a nevelési tanácsadók oldalain is tájékozódhatsz ezekben a témákban.

2007. aug. 8. 21:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom, hogy logopédus legyél, mert nagyon kevés van belőlük. Viszont sajnos oda nagyon nehéz bekerülni, mivel egy évig kell részt venned a képzésben, és csak utána nézik meg, hogy alkalmas vagy-e, utána végezheted el a hátralévő éveket. És sokakat nem talának alkalmasnak olyan beszédhiba miatt, ami az illetőnek fel sem tűnik, illetve azért, mert a hangszíne mélyebb vagy magasabb az átlagosnál (ez szerintem hülyeség, de így van).
2007. szept. 10. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
egyetértek az egyik előttem szólóval:már bekerülni a logopédiára is necces:én jelentkeztem,(ELTE) voltam alkalmasságin, ott épphogy megfeleltem azt mondták h.az s -sz kiejtésemmel van gond(előtte ez fel se tűnt.szavaló versenyeket nyertem...azt mondták h.járjak logopédushoz az kb. egy hónap alatt "helyretesz".aztán végül sorrendet módosítottam(elbizonytalanítottak). (pedig a ponthatárt elértem volna.).amúgy tényleg közben sokan lemorzsolódnak,Kazinczy szavalóversenyeken kell részt venni stb...de ha van hivatástudatod és tényleg elszánt vagy válaszd ezt, mert szép hivatás:-)
2008. febr. 1. 12:48
 4/4 anonim ***** válasza:
egyikkel se
2021. dec. 22. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!