Munkaügyis tanfolyam kimeríti az iskolarendszerű esti képzést állami támogatás szempontból?
Sziasztok!
Egyszerűen sehol nem találok választ erre a kérdésre. Nekem középiskolai érettségim van, ami nem adott szakmát. Elvégeztem két éve egy tanfolyamot a munkaügyi központ által, ami ugye nem iskolarendszerű képzés volt. Az állam egyet támogat, tehát akkor elvileg estin egy szakma ingyen lenne, mivel nappalin nem szereztem szakmát...
Nos,én még nem fejeztem be a sulit,de nekem is 5 év középsuli után lesz 1 érettségim. :/
És régebben ez első tanfolyam (azoknak akiknek nem volt szakmájuk) ingyen volt. Csak a többiért kellett fizetni. ez az OKJ-s rendszer volt. Hogy ez működik-e még,azt sajnos nem tudom,de jó lenn!
Ha munkaügyi központon keresztül szerezted az első okj-s bizonyítványt, akkor a mostani ingyenes lesz. Ez tuti! Nálam is ez a helyzet.
Sőt, akkor is ingyen van a 2. okj, ha az elsőt iskolarendszerben csináltad, de fizettél érte.
Sajnos, ma bennt voltam a leendő iskolámban, és enyhén szólva erőteljesen elmagyarázták, hogy a munkaügyis tanfolyamot is az állam fizette, így nem mehetek tandíjmentesen az esti képzésre... Szóval iskola válogatja, úgy látom...
Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!