Milyen végzettség szükséges pályaválasztási tanácsadói állás betöltéséhez?
igen
andragógia alapszak-munkavállalási tanácsadó BA
és ennek van MA fokozata is
Én úgy tudom, hogy csak pszichológia MA megszerzése után végezhető ilyen munka. Az ELTE-n MA-n van külön Tanácsadás pszichológiája szakirány (de sajnos csak egy előadás és egy gyakorlati kurzus szól a pályaválasztásról...).
Ezért utána valószínűleg jó pénzért el kell végezni a 2 éves (nem nappalis) Tanácsadó szakpszichológiai képzést is, hogy teljes értékűen tudd végezni a tanácsadást.
A tanácsadásnak különböző szintjei vannak.
A tanácsadó alapszakon és mesterszakon
/munkavállalási tanácsadó BA, emberi erőforrás tanácsadó MA/ kifejezetten a pályaválasztási tanácsadás kerül a középpontba(itt szerepel pl. karriertervezés, különböző (kulcs)képességfejlesztő tréningek megtartására tesznek alkalmassá ezek a szakok, egyéni-csoportos (pályaválasztási, pályaorientációs, pályavitelt megerősítő stb tanácsadások megtartására leszel képes ezek elvégzése után.
Ezen képzéseken belül vannak pszichológiai kurzusok, hiszen ehhez a szakmához ez elengedhetetlen.
De NEM KELL PSZICHOLÓGUS végzettség.
Azonban előfordulnak olyan esetek,amikor a tanácskérő problémája már meghaladja a pályaválasztási(munkavállalási) tanácsadó kompetenciáit.
Ekkor irányít(hat)ja egy pszichológus kollegához.
Így ezekben a segítő szakmákban dolgozók szoros kontaktban vannak egymással. Nem teljesen függetlenül dolgoznak, hanem gyakran párhuzamosan egy tanácskérővel.
De a lényeg h pályaválasztási tanácsadónak nem kell pszichológusnak lennie!
forrás: mesterszakon tanuló (végzős) tanácsadó vagyok:)
utolsó vagyok
persze az csak előny, ha mind2 végzettséged van!!
pályav. tanácsadó+pszichológus
de nem feltétel!!!:)
megint én:)( a végzős tanácsadó)
ha van még kérdésed, írj nyugodtan priviben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!