Melyiket választanátok?
Munkaerőpiaci szempontból melyik az értékesebb: gazdaságtudományi doktori iskola vagy másoddiplomaként jogi egyetem?
Lenne lehetőségem most a doktori iskolába jelentkezni, viszont a jog az olyan gyerekkori álmom, amire sosem mertem megadni magamnak az esélyt (leginkább a saját kishitűségem miatt).
Ti melyiket választanátok?
Nem matekos, és nem adattudomány, sajnos.
Nem az elszántság a baj, mert ha lenne belőle bármi hasznom a munkaerőpiacon, akkor végigcsinálnám még úgy is, hogy a beadandók írásától is mindig rázott a hideg. Nem a tudomány szolgálatában képzelem el az életemet alapvetően. A dilemmámat az okozza, hogy jött egy lehetőség és éljek-e vele, van-e értelme belekényszeríteni magamat 4 év doktori képzésbe egyáltalán, jelent-e ez bármiféle hozzáadott értéket számomra azon túl, hogy megcsináltam. :/
Az eddigi válaszokat olvasva szerintem az nagyon erős érv, hogy a jogi osztatlan után még temérdek továbbképzés, gyakorlat stb van.
Milyen témában csinálnád a doktoridat?
Amúgy valamilyen szinten nyilván vannak olyan továbbképzések is, amiket alapvetően gazdasági továbbképzésbe sorolnak, és mégis van közük a joghoz, gazdasági jog vagy ilyesmi (de egyébként egyáltalán nem vagyok otthon a témában, ne alapozz sokat arra amit én mondok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!