Mi alapján lehet mondjuk USA-ban mesterképzést elvégezni. Pontokat néznek? Mennyibe kerül? Mondjuk New Yorkban
Szinten mindenhol, mindenbol van. Az amerikai rendszer is haromosztatu, de a BA 4 eves, a PhD pedig 4-5, ellentetben a bologniai rendszerrel. A mesterkepzesek altalaban 2 evesek, 1-2 kivetellel. Penzt nehez kapni hozza.
Ellozo diplomaatlagod, szerzett jegyeid, megfelelo TEFL/IELTS vizsga alap aztan GRE is, a tobbi vizsaga szakfuggo.
Mennyibe kerul? Attol fugg hol. Allami egyetemen, manaegyetemen, meg mennyire eros a suli? Atlagban $ 30 korul vannak evente. Plussz minusz $10. Ezer dollarban, persze.
New York...gondolom NYC-re gondolsz, ti. New York egy allam. De a varosban is van vagy szaz egyetem. Kicsit specifikusabban, mi erdedekel? Columbia, NYU, stb...?
Erre irtam, hogy eves szinten 30 ezer, plussz minusz 10 ezer. A Yale-n plussz, egy CUNY eseteben nyilvan minusz.
Szemeszterben nem szamol itt senki, eves szinten van megadva minden.
Oo, biztosithatlak, a tandijak horribilisak amerikai szemmel nezve is, leven az inflaciot toronymagasan meghalado mertekben nonek. A diakadossagok ezzel szinkronban az egekbe szoktek.
Mivel mesterkepzesre kulonben is nehez penzt kapni, a CUNY meg raadasul csori allami egyetemrendszer (sot, varosi, hogy pontos legyek), nem tudom hogyan tudnad ezt meguszni horriilis penzek befizetese nelkul - sok penzt meg a CUNY nem er meg. Egyebkent konkretan melyik College-re gondoltal a CUNY-on belul.
NY mint allam ket csucs egyetemmel rendelkezik, Columbia es Cornell. NYC-ben meg ott vana NYU, nem Ivy League szint, de vilagszinten azert benne vana top 50-ben, allamokbana top 40-ben, a Stern pedig nagyon eros uzleti iskola az egyetemen.
Esetleg meg a Fordham jut eszembe, meg egy szintel lejebb, igaz nem a legkulabb reszben van, Bronx, de konkretan a Columbia se Manhattan legfaszabb reszen van, szal :D Persze kistrillio egyetem vana varosban, de par specializaltat (muveszetek, zene) leszamitva nemi ketelyem van, mennyire erik meg a penzuket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!