Ausztriában vannak olyan érettségi utáni, nem egyetemi képzések, mint itthon? Pl logisztikai tanfolyam.
Figyelt kérdés
Keresgéltem, de sehol sem találok ilyesmit, ami komolyan hangzana. Egyetemre járok itthon, és hogy megfelelő szinten megtanuljam a nyelvet, úgy gondoltam, kimegyek Ausztriába egy évre Erasmus-szal, azonban ez nagyon költséges és megterhelő lenne (150km-re innen, csak ott van az egyetemnek kapcsolata). Mivel az osztrák határ mellett élek közvetlenül, itt a közelben lenne jobb szakmai képzést (elsősorban logisztika érdekelne, most közgázra járok) vagy egy felsőfokú szakképzést találni. A grazi egyetem honlapján keresgéltem, de nem találtam ilyesmit. Tudna esetleg segíteni valaki ebben, aki kint él vagy ismeri az osztrák oktatási rendszert, hogy is megy ez? Tartanak ilyen érettségi utáni középfokú tanfolyamokat vagy egyetemen felsőfokú szakképzéseket, melyek csak 1-2 évesek? Én eddig csak rendes alapképzést találtam, de 3 év sok lenne már az itteni egyetem után.2011. nov. 9. 22:53
1/4 Vuk-91 válasza:
Én a Leonárdó Média Akadémiában leltem érettségi utáni, nem egyetemi képzésre, mint Grafikus
2/4 Vuk-91 válasza:
De az MAgyarországon, van, Ausztriáról nem tudok semmit.
3/4 A kérdező kommentje:
A magyar oktatást ismerem. :) Nekem kimondottan osztrák képzés kellene, Ausztriában, német nyelven, hogy felsőfokon túl is megtanulhassam a nyelvet, hogy később kinn dolgozhassak.
2011. nov. 14. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!