Külföldi egyetem, merjek kockáztatni?
Jelenleg a Pázmányra járok, most vagyok elsőéves, de nem érzem magam jól itthon... Lehet savazni nyugodtan, de én kiskorom óta külföldre vágytam, és arra készültem, hogy érettségi után Angliában folytatom a tanulmányaimat.
Mivel rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább, gondoltam Skóciába mennék tanulni, ott ugyanis ingyenes a diploma EU-s diákoknak, és Edinburgh pl. gyönyörű város, szóval biztosan nem unatkoznék ott (az oktatásról is jókat hallottam).
Vélemények? Szerintetek megérné kockáztatni, és itthon feladni mindent?
Filmes tanulmányokat folytatok egyébként, szóval még az is lehet, hogy csak simán abbahagyom az egyetemet, mivel ebben a szakmában sajnos tényleg igaz, hogy a diploma semmit sem ér, csak a kapcsolatok dominálnak, és a referencia...
Ha van hozzá tőkéd akkor miért ne?
Egyik barátom jár Edinburgh-be egyetemre, és csak jókat mond róla, ha tudnék fizetni én is mennék. De ha találsz kint munkát az is jó, mert ott lehet azért találni suli mellett is.
Igen, tedd meg amíg nem késő...
Én rögtön külföldre megyek érettségi után. Semmi keresnivalóm nincs Magyarországon.. Abszolút..
hasonló a gondolkodásmódm az utolsó két válaszolóval:)
filmezéssel itt semmire se mész, külföldön egy picivel több esélyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!