Online eszperantó nyelvtanfolyam elvégzése után középfokú nyelvvizsga?
Köszönöm :)!
Tudom jól, hogy tanulni kell, nem is vagyok lusta, az egész nyaramat erre szánom, csak egyszer már befürödtem a "német kreatív nyelvcsomag"-os szintén interneten rendelt anyaggal és félek, hogy megint haszontalan lesz a felkészülésem. Most egy picit megnyugtattál, tényleg jó lenne ősszel sikerülne egy nyelvvizsga... Hát mindenesetre folytatom, mivel már kifizettem, de hitetlen vagyok még mindig a rossz tapasztalatok miatt.
...elég fura elképzeléseid vannak a szóbelire felkészülésröl. Nem bántani akarlak, hanem csak annyit, hogy a szóbelire nem úgy kell felkészülni ahogy azt levezetted itt fentebb (hogy van egy hanganyag, és azzal kellene beszélgetned... már ha jól értem hogy mire gondolsz).
A szóbelire úgy készülhetsz fel ha az írásbelire felkészültél már :-)
azaz, ha megvan már a nyelvtani és szókincs tudásod ahhoz hogy önállóan fogalmazz meg mondatokat.
A papaágáj modszerek nem tudom mennyire célravezetőek, ha nem ismered a nylevtani hátterét, hogy miért mondod azt amit épp el kell ismételni. ez szerintem önmagában télnyelg kevés, kell az hogy tudd mit és miért.
Én is az internetes tanfolyammal tanultam, és elmondhatom hogy a szóbeli piskóta volt az írásbelihez képest, mert a szóbelin tudod javítani magad, meg a helyesírás sem számít ugye, ami nekem pl. szörnyü rossz, és amúgy az internetesben tényleg úgy van ahogy egy válaszoló is írta: vannak feladatok amiken nem szabad átlépni, mert nem véletlenül vannal ott. Olvasd fel hangosan, fordulj el vagy takardd le és próbáld saját szavaiddal elmondani a mondatot, vagy elismételni ha emlékszel rá.
ehez előszöris értened kell amit elolvastál. ha már érted, és el akarod ismételni de nemjut eszedbe egy szó, akkor körülírod vagy hasonlóval helyettesíted. Ez már a BESZÉD, ehez nem kell spéci kreítív hanganyag :-) Csak az hogy csináld, csináld - én is ezt tettem.
Hajrá neked is! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!