Angol szóbelin hányféleképpen fogadják el az 1935-öt, mint évszámot?
Figyelt kérdés
2014. aug. 8. 11:11
1/5 szandi1993 válasza:
szerintem egyféleképpen úgy hogy a 19-et és a 35-öt különírva
3/5 anonim válasza:
Ezt a konkrét évszámot csak egyféleképpen lehet szabályosan ejteni egy nyelvvizsgán, kedves kérdező:
'nineteen thirty-five' / ˌnaɪnˈtiːn ˈθɜːti faɪv /
----
#1:
"különírva" -> Biztos, hogy ezt akartad leírni?
----
#2:
Az a kötőjel fontos a 'thirty-five'-nál. Hiába van az, hogy most szóbeliről van szó, én úgy vagyok vele, hogy az igényesség is fontos (pl. amikor az ember ír egy hozzászólást).
4/5 A kérdező kommentje:
A Ház a tónál c. filmben így mondja Alex 2006-ot: two thousand and six. Miért?
2014. aug. 9. 20:33
5/5 anonim válasza:
Azért, mert 2000-től felfelé úgy mondják az évszámokat is, mint a hagyományos tőszámokat. US angolban elmaradhat az 'and' szócska (de nem kötelező elmaradnia). Olyan is előfordul, hogy úgy mondják, mintha 2000 alatt lennénk, de az nem számít természetesnek, tehát arról csak tudj, hogy belefuthatsz olyanba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!