Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok olyan angol szavakat...

Tudnátok olyan angol szavakat mondani amiknek a végére nem kerülhet "ing" pl. : love, like?

Figyelt kérdés

2013. szept. 11. 14:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
21%
Know, remember, see, understand, want
2013. szept. 11. 14:03
 2/15 anonim ***** válasza:
31%
forget
2013. szept. 11. 14:03
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

minden ige végére kerülhet ing mint főnév és igenév képző

max nem használják folyamatosban de az nem ugyanaz

2013. szept. 11. 14:13
 4/15 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz, hogy olyan igéket keresel, amik nem kerülhetnek folyamatos igeidőkbe, akkor én azt a trükköt szoktam javasolni, hogy próbáld meg úgy elképzelni, mint ha valaki hirtelen rád nyit és megkérdezi:

"MIT CSINÁLSZ TE ITT???"

Amit erre a kérdésre válaszolhatnál, az mehet folyamatos jelen időben:

"Éppen írom a leckémet." "Tévét nézek." "Vacsorázok." stb. Akkor ez jó.

"Éppen szeretem a kelkáposztát." "Pont most azt művelem(!), hogy látok egy filmet a tévében." "Felejtem elfelé a nyári élményeimet." "Hopp, most hogy kérdezed, pont veszítem elfelé a pénztárcámat." stb...

Itt kiviláglik, hogy nem az a hulye angol ;) ilyen nehéz, hanem ez logikus és értelemszerű, mert a dolgok saját természetéből és nem valami homályos nyelvtani szabályból adódik.

2013. szept. 11. 14:21
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Minden tanévben, amikor ehhez a részhez érünk, ki szoktam vágni a műhisztit, hogy élmény maradjon a diákoknak, és így fakadok ki:

"I am LOVING it???? Hátttt én úgy MEGBUKTATOM a McDonalds bohócot, hogy attól koldul!!!!"

:D (A közismert szlogen természetesen DIREKT nyelvtanilag helytelen, de ennek a humorát jól értik az angolt anyanyelvként beszélők, csak szegény angoltanulókat zavarja össze.)

2013. szept. 11. 14:25
 6/15 anonim ***** válasza:

Know, remember, see, understand, want

forget

1. Általában főnévi szerepkörben fordulnak elő:

The difficulty is knowing who they are.

The first step is understanding...

Remembering all that was difficult...

Seeing is believing.

Seeing the problems they withdrew.

2. Folyamatos igeidőben is előfordulhatnak:

You are forgetting about yourself.

I am seeing now. - Már értem

They're wanting to pay. - fizetni akarnak a zsarolóknak (ritka, beszélt)

"I am loving it." - a McDonalds jelmondata

2013. szept. 11. 14:26
 7/15 anonim ***** válasza:

"Mit csinálsz te itt, McDonald's Bohóc?"

"Há, csak itt üldögélek, reszelgetem a körmömet, szeret(get)em a hamburgert (megfelé??)."

Egyszer kerüljön a McDonald's bohóc az osztályomba. Nyugdíjig se megy át nálam. Grrrrrrrrrrrrr.....

:P

2013. szept. 11. 14:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Isaura (6.-os) igazad van, azzal a kitétellel, hogy ott tulajdonképpen jelentésmegkülönböztető szerepe van. Magyarán, az kvázi egy másik ige lett, mint az eredeti értelmezésben, -- adott esetben máshogy is fordítjuk.

Ilyen még:

"I think you are clever." = Szerintem okos vagy. (Ez a tartós véleményem, tehát állapot, nem amit gondolni SZOKTAM." Ez nem lehet folyamatos.

VISZONT:

"I am thinking of a new way to cook dinner."

"I think, therefore I am."

(Gondolkodok.... -- folyamatos is lehet, meg egyszerű is.)

2013. szept. 11. 14:34
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

People die in the war. (Meghalnak a háborúban. Olyan nincs, aki éppen haldogál megfelé.)

DE:

"I am dying for a jar of beer." Majd meghalok egy krigli sörért.

2013. szept. 11. 14:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Első: a seeing például teljesen értelmes szó, csillagászati szakkifejezés. Persze mint főnév.
2013. szept. 11. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!