Az angol mellé szeretném összeszedni ezt.(Láttam, h 250 millióan beszélik).És azért indonézia turisztikai szempontból egy megemlítendő ország.(Angliában szeretnék valami turisztikai pályára menni majd). És egy spanyol ismerősöm említette, h elivleg elég egyszerű. Hol kell nekiállni tanulni?(Vmi jó oldal stb). Ill. mennyi idő lehet belőle egy középfok?
Továbbá mindig is érdekeltek az ilyen "egzotikus nyelvek, de azért van józan lusta eszem is, hogy nem állok neki kínaiul meg japánul tanulni).
Mindenféle véleményre és tanácsra is nyitott vagyok.
Ja igen, és nem tláltam semmit, de ugye MO-n is lehet belőle nyelvizsgázni?
2012. jan. 2. 10:55
2/12 A kérdező kommentje:
Sry, csak most keltem és az írás még nem nagyon megy:)
2012. jan. 2. 10:56
3/12 anonim válasza:
A Selyemút Nyelviskolában van indonéz oktatás. Nagyon jó suli azt hallottam.
2012. jan. 2. 13:54
4/12 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy jó, de 30 óráért majdnem 50.000-et nem áll módomban kiadni sajnos...:/
2012. jan. 2. 14:48
5/12 anonim válasza:
Igen engem is ez tart vissza :/ Én japánt szeretnék itt tanulni viszont tényleg baromi drága:/ egyébként az indonéz annyira nem hasznos szóval csodát ne várj tőle (mielőtt mondanád h a japán sem az , én nem munkavállalás céljából szeretném tanulni).Ráadásul szerintem nem is valami szép nyelv... azt már én is hallottam h elég könnyű viszont nagyon sok nyelvjárása van.
2012. jan. 2. 15:31
6/12 A kérdező kommentje:
Hát azért hasztalannak nem mondanám:) Főleg, mert Tourism-ot szeretnék tanulni, majd Angliában, és ugye ezen a téren Indonézia az első megemlítendő országok között van...Sőt azt is el tudom képzelni, hogy kevés magyar-indonéz tolmács van stb.Szóval szerintem eléggé hasznos lehet, csak kell lehetőséget keresni rá.Ha így nézzük, akkor az angolon kívül minden hasztalan.Németet is csak akkor beszélsz, ha avval kapcsolatos a munkád, ill. ha ott élsz.:)
Én egyébként nagyon tisztelem aki japánt meg kínait beszél...(Érsd én a németben a névelőktől is meghülyültem).
2012. jan. 2. 15:46
7/12 anonim válasza:
Hát akkor sok sikert :) Mondjuk azt tudnod kell hogy így netes autodidakta módon nem lesz belőled tolmács.Ahhoz muszáj lesz rá áldozni és nyelvsuliba menni.Egyébként az előbb említett Selyemút suli( nem reklámozni akarom hidd el xD csak tényleg jó) tolmács szintig is tanít. ja és regisztrálj a www.livemocha.com -re ott keress indonézeket akik magyarul szeretnének tanulni:D cserében ők megtanítanak indonézül.
2012. jan. 2. 18:03
8/12 A kérdező kommentje:
Természetesen:D Csak mondtam valamit.A lényeg most úgyis a papiros, és nem akarom elcseszni az időm ilyen eszperánóra meg lóvárira:)
2012. jan. 2. 18:42
9/12 anonim válasza:
Szia! Tudok segíteni indonézben! Tananyagot ingyen elküldök neked, ha érdekel! Középfok lehetséges akár három hónap alatt, napi 5 óra tanulás melett. Japánul is tanultam amúgy! Nincsenek hatalmas nyelvjárások, tisztázzuk! Kb. 800 helyi nyelv van és mindenki beszéli az indonézt, aki el tudta végezni az álalános iskolát, tud telefonálni, tv-t nézni! Ez amolyan mesterséges nyelv, amit százmilliók beszélnek, kb.200 millióan, valamint rokona a malájnak. Ugyanakkora körülbelül a különbség, mint a horvát és szerb közt. Malájt 40 millióan beszélik. Szingapúrban azért amúgy a maláj és indonéz is ott van. Írj privátot, add meg az e-mailcímedet.
2012. jan. 4. 19:56
10/12 anonim válasza:
Nyelvvizsgázni nem tudsz belőle, úgyhogy felejtős, ha csak papír kell!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!