Nyelvtanfolyam külföldön vagy utazás?
Sziasztok!
Nagyon szeretem az angol nyelvet és mindenképp tovább szeretném fejleszteni a tudásom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy most nyáron eltöltenék 1-2 hónapot egy nyelvtanfolyamon. Utána is kérdeztem, keresztanyum egyik ismerőse volt kint Máltán 2 hónapot egy nyelvtanfolyamon 1000 euroért, de ez egy német szervezésű történet volt (ugyanis a csaj szülei kint élnek Németországban). A magyar tanfolyamárak külföldre pedig hát.. a legolcsóbb, amit találtam az még a 500 000 Ft volt egy hónapra..
Itthon is már felvetettem az ötletet, az 1000 eurót még pozitívan fogadták, de a magyar árajánlat már nagyon sok.. pláne, hogy idén végzek a gimiben és továbbtanulok. Azt meg nem tudom, hogy külföldi szervezésűvel ki lehetne valahogy menni. :/
A másik alternatíva pedig az lenne, hogy egyik barátnőmmel utazgatnánk a nyáron külföldre, csak nem tudom az mennyire hasznos nyelvtanulás szempontjából.
Vélemények?
500 000 forint??? Nem olyan régen másfél hónapig jártam nyáron 60 000 forint volt, heti öt nap 6 óra/nap. Utána sikerült a középfok. Szerintem rossz helyen kerestél tanfolyamot...
Az elsőnek amúgy igaza van, autodidakta módon is rengeteget lehet tanulni, a beszélgetés az, amihez kell tanár/anyanyelvi angol, de ez töredéke az egész tanulásnak.
Köszi a válaszokat!
Második válaszoló, külföldön jártál nyelvtanfolyamra vagy itthon? Pár hasznos linkért nagyon hálás lennék!:) Egyébként mindig foglalkozom az angol nyelvvel, nagyon szeretem, sokat olvasok és filmeket is nézek. Nem azt képzelem el, hogy kimegyek egy pár hónapra és bumm, csoda történik. :D
Ment nektek a plusz. :)
Belföldön voltam, egy vidéki városba jártam, egész pontosan ide: [link]
Kiscsoportban dolgoztunk, tök hatékony volt, aki elment vizsgázni, le is tette (TELC, BME, Origo).
Persze Pesten belül jóval drágábbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!