Mennyi ideig tart egy nyelvvizsga tanfolyam?
Mennyi ideig tart egy nyelvvizsga tanfolyam? Kell-e egyáltalán, kötelező-e, vagy készülhetek magam is?
Már van érettségim angolból (ebből akarok nyv-t) és két évig tanultam kereskedelmi szakidegen nyelvet, amiből szintén vizsgáztam sikeresen, csak nem kaptam róla semmit, mert ez amolyan kötelező beépített tárgy volt.
Attól függ most milyen szinten állsz. Érdemes egy két szintfelmérőt kitölteni, onnan tudod hol tartasz most. Magadtól is felkészülhetsz, bár nagy önszorgalmat kíván. A nyelviskoláknál többet is meg kell nézni, mert vannak ahol le akarnak húzni (pl visszasorolnak egy szinttel). Mennyi időt szánnál rá? Mert vannak intenzív kurzusok, mikor hetente 2-3 nap vannak tömbösítve az órák 4-5 óra egy napon, de vannak többhetes hosszabb tanfolyamok is, ahol heti 1-2 alkalommal nyomatnak általában 2 órát, de vannak olyan helyek is, ahol abszolút te szabod meg, hogy mikor akarsz bemenni és milyen sebességgel kívánsz haladni.
Én a nyáron 2 hónapot szántam rá 160 órában, haladó (intermediate) könyvet végeztem ki, kb ez az ami megadja a középszintet. Igaz ez 2 db nyári 30 napos korlátlan óraszámú bérletet takar, szóval én határoztam meg, hogy mennyit akarok vele foglalkozni.
Aha. Értem. Köszönöm szépen! :)
Csak mert már nem sok van suliból, és szeretném még elvégezni mielőtt elmegyek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!