Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szent László, vagy Szent...

Szent László, vagy Szent István gimi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!:) Azt hallottam hogy a Szent Istvánban kivételeznek, és nem igazán barátságosak..Igaz ez?

Lenne esélyem bejutni? 83 pont lett a felvételim

A matek:45 magyar:38

Emelt matekra szeretnék menni. Hol jobb?

Előre is köszi^-^

2016. jan. 23. 12:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Melyik város?

több ilyen nevű gimi is van...

2016. jan. 23. 13:29
 2/16 A kérdező kommentje:
Jaaj bocsi kihagytam. Pest:)
2016. jan. 23. 14:12
 3/16 anonim ***** válasza:

Persze, több ilyen nevű gimi is van, de csak Budapesten van egyszerre Szent László és Szent István gimi :) Aki ismeri a sulikat, az rá tud jönni magától.

Igazából ég és föld a kettő, az István erősebb, reálosabb iskola. Főleg zenei, énekkaros szakkörök vannak, ez elég fontos az iskolában. Nem mondanám, hogy nem barátságosabb, de kétségtelen, a Lászlóban jobb a közösség :)

Mindkettőbe van esélyed bejutni, a központid tök jó lett :D Sokan elrontották idén. Tavaly 70 pont volt a behívási határ az Istvánban.

Szóval összesítve: a közösség és a programok jobbak a lászlóban, míg a matek és a nyelvoktatás inkább az Istvánban

2016. jan. 23. 14:42
 4/16 A kérdező kommentje:

:D Köszi szépen! ^-^ Sokat segítettél nagyon köszi!! :)

Még várok véleményt:)

2016. jan. 23. 21:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint a Lászlót választanám.

Az Istvánban nagy a kivételezés. Egyik unokatesóm odajárt, és azért közösítették ki, mert nem gazdagok. Ráadásul az István egy többszázéves gimi, míg a Lászlót most újították fel.

A Laciban marha jó a közösség, de tényleg. :) Rengeteg program van a suliban, így az osztályközösségek hamar összekovácsolódnak.

Ügyes voltál, gratu. ^^ :)

2016. febr. 9. 17:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^^ Én is inkább a Laciba szeretnék, de anyukám szerint azt István sokkal erősebb:\
2016. febr. 15. 06:52
 7/16 anonim ***** válasza:

Erősebb, erősebb, de szerintem fontosabb, hogy milyen közösségű suliba jársz, mint hogy mennyire "erős az oktatás"

Ez egyébként relatív, van akik jobban bírják az Eötvös-típusú gimiket, vannak akik kevésbé. A neked legmegfelelőbbet válaszd :)

2016. febr. 15. 18:23
 8/16 Bogi11 ***** válasza:
Az Istvánban jó a nyelvoktatás színvonala?
2016. febr. 20. 18:26
 9/16 anonim ***** válasza:

Igen, de inkább más tantárgyakban erősebb.

Ha inkább nyelvre akarunk erősíteni, több nyelvórával, akkor nem ajánlom az Istvánt.

2016. febr. 20. 21:07
 10/16 Bogi11 ***** válasza:
3-as ajánlotta a nyelvoktatás szempontjából a Szent Istvánt. Ezek szerint neked más tapasztalatod van. Megosztanád, hogy miért?
2016. febr. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!