Volt egy cikk -már nem is tudom, melyik oldalon-, hogy a magyar egyetemek milyen színvonaltalanok, és az igazán tehetséges diákok külfödlön tanulnak (meg ugye, aki megteheti, de hagyjuk). Az oda volt írva, hogy aki orvosira akar menni, annak nem kell küldöldön tanulni, mert a SOTE világszínvonalú képzést ad. Ez eddig oké is, de miért van kiemelve ennyire a SOTE? Tudom, hogy kiváló egyetem, de mi van a többi orvosival. Mind a 3 vidéki egyetemen olyan profok meg docensek tanítanak, akik Washingtonba, New Yorkba járnak kutatni, meg előadást tartani mint vendégelőadők. Illetve ezeken az orvosi karokon végzett orvosokat is tárt karokkal várják a világ bármely pontján.... Szóval szerintem nincs különbség a 4 orvosi színvonala között, és akkor nem értem, miért van így kiemelve a SOTE.
Nem teljesen mindegy? Senkinek sem attól függ az értéke, hogy mások mit mondanak róla. Nem attól lesz valaki jó orvos, hogy egy -két újságcikk azt írja a sulijáról, hogy az húdejó. Mindenki a saját fejlődéséért felel. Gyengébb egyetemen is tanulnak zsenik, és világhírű egyetemen is tanulnak átlagos vagy az alatti képességű emberek. A papír egy dolog, az Ember pedig egy másik. Túl sokat foglalkozol szerintem a lényegtelen dolgokkal.
A SOTE meg azért van kiemelve, mert ott több a pénz, és telik reklámra. De ha megnézed a Pécsi orvosit és a Pécsi egészségtudományit, ég és föld. Az egyik helyen fotocellás ajtó van és szőnyeg, a másikon meg örülnek, ha kapnak egy túrórudi automatát. Pénz beszél, kutya ugat.
2015. szept. 11. 21:55
2/8 anonim válasza:
hát nem is a tömegképzés, de a kutatás területén van az az előnye a SOTE-nek, hogy a szomszédban van a KOKI meg a BME ha valakinek ilyen perverziói vannak, hogy a TDK dolgozatát ilyesmiből akarja megírni
2015. szept. 11. 22:01
3/8 A kérdező kommentje:
Nyilván a SOTE több és jobb kutatási lehetőséget engedhet meg magának, de SZÍNVONALBAN miért nézik le a többit...? Pl amennyire én tudom, a pécsi neurológia országos hírű, és sokszor Pestről is Pécsre küldik a betegeket. (Sok esetben meg fordítva, ez csak egy példa volt.) Szóval színvonalban szerintem mind a 4 kar kiváló, és csak nem értem, miért kell a vidékieket lenézni. Mert pl szerintem ha valaki egy Summa Cum Laude diplomával akar az USA-ban, Svédországban vagy bárhol dolgozni, ha megcsinálja a szükséges vizsgákat, akkor ott már a kutyát nem érdekli, hogy itthon melyik egyetemre járt.
2015. szept. 11. 22:08
4/8 anonim válasza:
A pesti egyetemek mindig is túl voltak (vannak) sztárolva.
szerintem meg pont mindegy hol végzi, ha csak elvégezni akarja
2015. szept. 11. 22:17
6/8 anonim válasza:
Mert az egész ország baromira fővárosközpontú. Csak az lehet a legjobb, ami a fővárosban van és kész:D
Én már fel sem idegesítem magam rajta. Nem hiszem, hogy a vidéken szerzett orvosi diplomámmal kevesebbet érnék, mint egy SOTE-n végzett kolléga.
Biztosan vannak olyan területek, amiben a SOTE kiemelkedő, de épp úgy vannak olyanok is, amikben meg a DE, SZTE vagy épp a PTE. Én már fel sem cseszem ezen magam inkább...:D
2015. szept. 11. 23:01
7/8 anonim válasza:
az utolsó válaszát gondolom én is, de nem írok le mégegyszer.
2015. szept. 11. 23:16
8/8 anonim válasza:
Én nem hiszem, hogy általában "lenéznék" a vidéki orvosi karokat. Szerintem nincs ilyen közhangulat.
Az kétségtelen, hogy a budapesti egyetemek számos ok miatt (méret, hallgatószám, más intézmények közelsége, oktatók és külföldiek preferenciái) előnyben vannak, de szerintem nincs olyan kompetens vélemény, mely szerint a vidéki orvosképzés ne lenne jó színvonalú, legalábbis én még nem hallottam ilyet senkitől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!