Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Úgy néz ki Szegedre megyek...

Úgy néz ki Szegedre megyek egyetemre (bionika) és valószínű, hogy koleszes leszek. Valaki tud információkkal szolgálni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Még soha nem voltam kollégista és arra lennék kíváncsi, hogy ez az egész rendszer hogy működik, hogy kell jelentkezni, meddig lehet jelentkezni, mit érdemes tudni az egészről, illetve melyik kollégiumot érdemes egy elsőévesnek választania? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. jún. 4. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Kolijelentkezés menetével kapcsolatban minden megtalálsz majd a pakkban, amit kapsz a felvétel után, előbb nem tudsz semmit tenni, mert kell hozzá az ETR-kódod! TTIK-sok elég sok koliból választhatnak, jellemzően 3-4 ágyas szobások, 9320 ft a térítési díj havonta. Van, amelyik jobban felszerelt (Öthalmi Diáklakások, teljesen felújított) de cserébe a város szélén van. A legnagyobb koli 1000 fő körüli, elég bulis hely, nekem egy csoporttársam lakik ott, a többiek rövid időn belül kiköltöztek. Újszegeden kettő is van, mindkettő kisebb, 250-300 fő körüli. Én jelenleg ezek közül a Hermann Ottó koli A épületében vagyok, elég szocreál, de szeretem, és nyugis. A másik a Móra koli, mivel szakkoli, néhány kolis foglalkozáson kötelező a részvétel, de erről nem tudok neked bővebben nyilatkozni. :) Ha van kérdésed, akár privátban is írj nyugodtan! :)
2015. jún. 4. 15:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Én az Öthalmit néztem ki, esetleg tudsz nekem arra választ adni, hogy első évesként mennyi esélyem van oda bekerülni?
2015. jún. 5. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát amit mondott az első a nagyon bulis az a Károlyi. Hmmm.. tényleg sokan laknak ott, mitn egy kis város, van saját boltja is. Most tavaly kezdték el felújítani a szobákat, ez kb annyit takar hogy festés, linóleum csere, meg 1-2 ilyen kis dolog. Azért mondjuk sokan mondják, hogy nem lehet tanulni ami egy nagy hülyeség. Csak az nem tanul aki nem akar. Ha valamiért hangos a szoba környéke, akkor kimehetsz a közösségi helységbe ami minden szinten van. Vagy a tanulóba lehet átmenni. Ez kb úgy néz ki mint egy osztályterem (és akkora is) és van belőle vagy 5-6. Na ott aztán senki se zavar. A koli könyvtár se olyan rossz, sok könyvet megtalálsz.

De szerintem ami a legjobb az az elhelyezkedése. Valaki megnézi egy térképen, azt látja hogy milyen messze van. EZ persze nem igaz.

[link]

A közlekedés szerintem az egyik legjobb. 5-7 percenként jön egy villamos amivel kb 8-11 perc alatt bent is vagy a központban. Ha a 44-es villamossal megyek (óra 44kor ér oda a koli elé, mert ott van kb 5 méterre tőle a megálló) úgy is bőven beérek az órámra.

HA le akarsz menni futni, ott a sportpálya kb 20 méterre. (1 zebrán kell átmenned, pontosan a kolival szemben van)

A nagy tesco gyalog kb 12 perc. A pláza kb 8 perc. És vannak diszkont üzletek kb 5 percre. (és ebből 2 perc a parkolóba való séta)

A koliban van parkoló ha valaki kocsival jön, meg zárható biciklitároló.

B épület

nem a legnagyobbak a szobák. 3-an laktok benne. (10 emelet magas 2 lift.) És kicsit zajos este. A nyílászárók viszont nagyon jók és a fűtés se rossz. Sokszor az ember télen meg akar sülni. Szintenként közös konyha, női és férfi tusoló, mosdó.

FÖldszinten mosókonyha.

A épület

4 fős szobák, viszont egy kisebb táncversenyt is le lehet játszani a szobákban, mert eléggé nagyok, Kb 2 sé félszer nagyobb a B épületi szobáknál.

EZ egy 4 emeletes épület. Itt 1 szinten laknak csak hallgatók. A többin a tanuló, turistaszáló, normális szobák amit emberek vesznek ki 1-1 estére. Alagsorban egy felújításra szoruló konditerem.

Mind a kettőnél van 0-24 órás portaszolgálat.

2015. jún. 5. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Ilyen a B épületi szoba:

[link]

2015. jún. 5. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze már jobban néznek ki mert újítják őket.
2015. jún. 5. 19:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem bejuthatsz, de azt kalkuláld bele az Öthalmiba, hogy onnan a busz fél óránként jár, tehát bicajra/robogóra érdemes szert tenni, ha oda kerülsz be. :)
2015. jún. 6. 10:42
 7/7 anonim ***** válasza:

A Károlyi a legjobb:) AZ egyik válaszoló előttem nagyon jól leírt mindent.

Fel lesz újítva az egész szeptemberre (eddig csak az 5től 10ig volt), jó a hangulat, mivel sokan vannak tuti találsz olyan embert aki ugyan azon a szakon van mint te, és segít, szóval én tényleg ajánlom :)

2015. júl. 27. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!