Miért nézik le az orvostanhallgatókat (és orvosokat) az emberek?
én nagyon sokszor hallom, hogy az orvosi egy humán szak.
én hogy fél év alatt meg lehet tanulni ami nekik kell.
hát nem tudom hogy vagytok vele , de én biztos nem hagynám hogy egy ilyen kontár műtsön meg, vagy vizsgáljon meg.
sajnos tényleg sokan lenézik. persze amikor bajban vannak, akkor jó az orvos.
én a mérnöki hallgatók részéről azt veszem észre, hogy mindent lenéznek, mindenkit, aki nem mérnöknek megy...
ez vicces, mert én is mérnöknek megyek szeptembertől..
de szerintem tök felesleges és értelmetlen már ember szakját lenézni.
ha a társadalom minden tagja mérnöknek mennek, nézhetnénk egymásra, mert nem lenne aki kivitelezi amit megterveznek stb...
na mindegy, van pár ilyen szűk látókörű, korlátolt ember, aki azt hiszi csak az a hasznos amit ő tanul/csinál.
Látod, ugyan úgy általánosítasz, mint azok a mérnökök, akik pár beképzelt medikus miatt lenézik az összes orvostanhallgatót.
Egyébként meg tök fölösleges ezzel foglalkozni. Egyáltalán nem a tanult szaktól függ az, hogy valaki beképzelt bunkó-e. Mindenhol vannak ilyenek. Nem kell mindenkinek megfelelni és főleg nem kell idegenek véleményével foglalkozni. Éld az életed!
Ez érdekes, sosem hallottam még ilyen véleményt senkitől. Pedig én ELTE-s vagyok, párom pedig BME-s, szóval elég sokat mozgok mindkét egyetem hallgatói között. A gimis osztálytársaim közel fele ment orvosira, és ők se említették soha, hogy ilyen hozzáállást tapasztalnának külsősöktől.
Az egyetlen dolog, amit a környezetem az orvosis hallgatókról gondol, hogy baromi szar nekik, nincs semmi szabadidejük és rengeteget kell tanulniuk. De ez azért többnyire így is van, és nincs benne semmi sértő :D
Az orvosokat pedig az emberek elég nagy százaléka egyáltalán nem nézi le, sőt, elcsodálkozik azon, mennyire nincsenek megbecsülve (pl. fizetés és munkaidő szempontjából), holott mindenki tisztában van vele, mennyire becsülendő szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!