Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nézik le az orvostanhall...

Miért nézik le az orvostanhallgatókat (és orvosokat) az emberek?

Figyelt kérdés
Főleg mérnök, jog ...stb. hallgatók részéről tapasztalok. A sztereotípiát, miszerint a medikusok a beképzelt, nagyképű parasztok, én pont fordítva tapasztalom, főleg a BME, ELTE hallgatók részéről. Holott szerintem teljesen felesleges összeméregetni, mert egy mérnöki, jogi, orvosi is nagyon nehéz szak, csak más-más szempontból.

2015. ápr. 19. 08:29
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
* tapasztalom
2015. ápr. 19. 08:29
 2/28 anonim ***** válasza:
92%

én nagyon sokszor hallom, hogy az orvosi egy humán szak.

én hogy fél év alatt meg lehet tanulni ami nekik kell.

hát nem tudom hogy vagytok vele , de én biztos nem hagynám hogy egy ilyen kontár műtsön meg, vagy vizsgáljon meg.

sajnos tényleg sokan lenézik. persze amikor bajban vannak, akkor jó az orvos.

én a mérnöki hallgatók részéről azt veszem észre, hogy mindent lenéznek, mindenkit, aki nem mérnöknek megy...

ez vicces, mert én is mérnöknek megyek szeptembertől..

de szerintem tök felesleges és értelmetlen már ember szakját lenézni.

ha a társadalom minden tagja mérnöknek mennek, nézhetnénk egymásra, mert nem lenne aki kivitelezi amit megterveznek stb...

na mindegy, van pár ilyen szűk látókörű, korlátolt ember, aki azt hiszi csak az a hasznos amit ő tanul/csinál.

2015. ápr. 19. 08:37
 3/28 A kérdező kommentje:
Hogy lenne az orvosi humán szak? :D A biokémia, biofizika mióta humán tantárgyak? Egyébként a híresztelésekkel ellentétben az orvosin nem elég magolni, hiába szeretik ezt terjeszteni. Elég nagy gáz, ha valaki csak bemagolja a biokémiát, élettant, de nem érti az összefüggéseket. Sőt, még az anatómiát is kell érteni a megtanulás után, hogy melyik izom hogyan működik és miért, hogyan alakulnak ki, alkalmazni kell tudni a tudást pl. ha X ideget élvágnám, akkor milyen bénulás jönne létre stb... Nagyon nem elég agyatlanul bemagolni. Jó, hogy nem rögtön bölcsészek az orvosok.... De látom, te is lenézed... Akkor hajrá... Fél év alatt végezd el szépen :)
2015. ápr. 19. 08:49
 4/28 anonim ***** válasza:
88%
Ez sokszor azért fordul elő, mert némely orvostanhallgató túlságosan magasan hordja az orrát amiatt, amit tanul. Nyilván ez így nem minden orvostanhallgatóra érvényes, de az a néhány, aki lenéz másokat, és lenézi a többi szakot azért, mert ő a nagy orvosis, eléggé meghatározó tud lenni.
2015. ápr. 19. 09:39
 5/28 A kérdező kommentje:
Legalább annyira a mérnökök is lenéznek mindenki mást, sőt..... Még jobban! Nekik miért is szabad?
2015. ápr. 19. 09:46
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Látod, ugyan úgy általánosítasz, mint azok a mérnökök, akik pár beképzelt medikus miatt lenézik az összes orvostanhallgatót.

Egyébként meg tök fölösleges ezzel foglalkozni. Egyáltalán nem a tanult szaktól függ az, hogy valaki beképzelt bunkó-e. Mindenhol vannak ilyenek. Nem kell mindenkinek megfelelni és főleg nem kell idegenek véleményével foglalkozni. Éld az életed!

2015. ápr. 19. 09:54
 7/28 A kérdező kommentje:
Nem általánosítottam. Úgy értettem, legalább van annyi mérnök, aki lenézi a medikusokat, mint fordítva. Ez nem az orvostanhallgatók egyedi jellemzője.
2015. ápr. 19. 09:56
 8/28 anonim ***** válasza:
79%
Most konkrétan ugyan azt csinálod, mint amit fentebb leírtam.
2015. ápr. 19. 10:00
 9/28 anonim ***** válasza:
36%
És de, ez az orvosisok legfőbb jellemzője szinte mindenhol.
2015. ápr. 19. 10:01
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes, sosem hallottam még ilyen véleményt senkitől. Pedig én ELTE-s vagyok, párom pedig BME-s, szóval elég sokat mozgok mindkét egyetem hallgatói között. A gimis osztálytársaim közel fele ment orvosira, és ők se említették soha, hogy ilyen hozzáállást tapasztalnának külsősöktől.

Az egyetlen dolog, amit a környezetem az orvosis hallgatókról gondol, hogy baromi szar nekik, nincs semmi szabadidejük és rengeteget kell tanulniuk. De ez azért többnyire így is van, és nincs benne semmi sértő :D

Az orvosokat pedig az emberek elég nagy százaléka egyáltalán nem nézi le, sőt, elcsodálkozik azon, mennyire nincsenek megbecsülve (pl. fizetés és munkaidő szempontjából), holott mindenki tisztában van vele, mennyire becsülendő szakma.

2015. ápr. 19. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!