A Kőbányai Szent László Gimnáziumban hánykor kezdődik az első óra?
Milyen a csengetési rend? Köszi a válaszokat!
Olyan válaszokat is szívesen várok, amiben a suliról beszéltek, hogy melyik tagozatra jártok, szeretitek-e, milyen eredménnyel jutottatok be..
7:30-kor a nulladik,és 8:25-kor az első óra.10 perces szünetek vannak,a kajaszünetek pedig 20 percesek. (4.óra után végig 20 perces)
Emelt angolos vagyok, 83 pontos központival és 13 pontos szóbelivel kerültem be simán.:) Legtöbb osztálytársam 70pont körülit írt. Az alá ne nagyon menj,és akkor simán bent leszel!
Köszi a választ!
8:25? Az nem semmi.. Remélem, nem lesz túl sok nulladikom, de a fél kilences első óráért még az is megéri. :D Hány nulladikod van egy héten?
Én is emelt angolra szeretnék menni. Speciálisra szerettem volna igazán, de az már idéntől sajnos nincs.. Szép pontszám! 80 körülire tervezem a központit és egy erős szóbeli van tervben :)
Azt mondták nyílt napon, hogy két osztálynyi emelt indul, a spec. helyett is emelt lesz, A B és a D osztály :) Kösz, megfogadom!
Egyébként az olaszról és a biosz-kémiáról tudnál nekem mesélni? :)
Ha még mindig érdekel az olasz tagozat:
Viszonylag nagy az elvárás, hiszen egy idegen nyelv tanulását mindig komolyan kell venni, ha valóban eredményeket szeretnél elérni, de úgy gondolom, hogy megéri energiát fektetni bele már a 9. osztálytól, mert megtérül.
Olaszul tanítják a civilizációt, a földrajzot és a művészettörténetet, részben olaszul a történelmet és a matematikát. Ezek közül a tárgyak közül kell majd választani 2-t, amiből érettségizel, s ha ezek sikeresek, plusz az emelt szintű olasz érettségid is, akkor egy felsőfokú nyelvvizsgával leszel gazdagabb a tanulmányaid végére, valamint egy kétnyelvű bizonyítványt/érettségit is kapsz, amit ugyanúgy elfogadnak Olaszországban, mintha ott jártál volna gimnáziumba.
Szerintem jó az olaszos közösség, én szeretem az osztályomat is, megtaláltam a saját érdeklődésemnek megfelelő barátokat, így sokkal kellemesebb bejárni suliba. :)
Rendszeresen vannak diákcserék, utazások, olaszos találkozók, események az Olasz Intézetben, tehát bőven akad lehetőség gyakorolni az itt megszerzett nyelvtudásodat. :)
Kemény, de jól tanító tanárok dolgoznak az olasz szekcióban, látszik, hogy nem az Ecseri úti piacon vették a diplomájukat.
Ha nagyon érdekel az olasz nyelv és kultúra, szerintem mindenképpen megéri bejelölni a Szent László olasz tagozatát, mert országos szinten a legjobb ilyen jellegű képzést nyújtja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!