Grafikus, kiadványszerkesztő. Melyik iskolát ajánljátok?
Kettő között vacillálok: Ring szakképző (4 félév, grafikus), vagy Schola Europa (2 félév, kiadványszerkesztő).
Van valakinek tapasztalata ezekkel az iskolákkal?
Vagy esetleg más helyet tudtok ajánlani Bp-n? Csak estire tudok menni, és max. 20 ezer Ft-ot tudok fizetni havonta (van már egy szakmám). Köszi!
SCHOLA komolyabbnak tűnik,jobban tetszik,ahogy leírják a szakot...
viszont a RING-nél nyelvet is tanítanak(nem tudom a másiknál van-e ilyen lehetőség)+4 féléves a kurzus..hosszabb idő,tehát feltételezem több az elsajátított tananyag,tudás..sajna érdemben nem tudok segíteni,nem ismerem a sulikat,de nekem a RING jobban tetszik...
Hát igen, ringnél több a tantárgy, mivel 1 évvel hosszabb is, meg nyelv is van, viszont jobb lenne egy év alatt elvégezni, ezért nem tudok én sem dönteni. Igazából programismeret már megvan (photoshop, illustrator), csak a többi dolog érdekelne, ami még ezzel a szakmával jár. (nyomdai előkészítés, tipográfia, tördelés, ilyesmik).
Azért köszi!
Várok még másokat, akiknek van tapasztalata ebben a szakmában!
1.vagyok
ha ez segít szerintem grafikusként jobban megélnél...nem annyira telített a piac talán...
amúgy kézügyességed milyen?szépen rajzolsz,térlátás stb..?
Mert ilyen nagy különbség van a grafikus meg a kiadványszerkesztő közt? Én úgy gondoltam, ezek könnyen átjárható szakmák, meg nagyjából ugyanazt tanulják.
Igen, elég jól rajzolok, egyetemen van rajzóránk is.
Szia!
Igen.
A tapasztalat, hogy tőled függ, mennyit hozol ki belőle.
Ha szorgalmas vagy, a tanárok segítenek és tanítanak, tapasztalt, hozzáértő tanárok vannak, de ha nem vagy nagyon szorgalmas, és csak a papírra hajtassz, kibukni akkor se nagyon fogsz, ha alig csinálsz is valamit. Szóval jó.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!