Mesterképzésre menni alapképzéses diploma nélkül?
Figyelt kérdés
Egyik barátomat felvették mesterképzésre, pedig még meg sem kapta az alapképzésen megszerzett diplomáját, mert nincs meg a nyelvvizsgája. Ez hogyan lehetséges? Elég ha megvan az államvizsga és nem kell a diploma ahhoz, hogy elkezdje a mesterképzést?2009. aug. 4. 08:58
1/6 anonim válasza:
Ha nincs a kezében a diplomája, akkor ugrott a mesterképzés.
2/6 anonim válasza:
nem is értem, hogy ez hogyan történhetett, hiszen a jelentkezési lapon elvileg fel kell tüntetni a nyelvizsga bizonyítvány számát és egyéb adatokat, ill. a szerzett oklevél adatait, amit ugye csak a kiadott diplomából tudhat meg (pl. az oklevél száma)
3/6 A kérdező kommentje:
Pontos részleteket nem tudok, csak annyit mondott, hogy felvették, ő sem érti, hogy hogyan, de megkapta a felvételről szóló papírt. Lehet, hogy valamit elnéztek a suliban?
2009. aug. 4. 10:14
4/6 anonim válasza:
engem is diploma nélkül vettek fel
én írtam az oktatásügyi minisztériumba! megkérdeztem van-e vmi jogi kiskapu, mert mindenképpen beakartam kerülni, de a nyelvvizsgám nem lett meg és azt válaszolták hogy igen, bárki felvehető oklevél és nyelvvizsga nélkül.
úgy lehetséges hogy tanusítványt kapott az iskolától, meg kitöltetett egy igazolást arról hogy sikeresen zárózott, rajta a jeggyel.
de mi az? előjött a magyar mentalitás? :)
5/6 A kérdező kommentje:
Nem irigységből kérdezem, mivel nekem már megvan a diplomám.
Csak érdekel a dolog, mert nem sokat tudok a mesterképzéses felvételikről.
2009. aug. 5. 08:48
6/6 anonim válasza:
Lényegében lehetséges, mivel a nyelvvizsgát a mesterképzéses felvitelinél plusz ponttal illetik. Ha kötelező lenne hozzá, nem kapnál rá plusz pontot. Elvégezte az alapképzést, mert leállamvizsgázott, csak a hivatalos oklevele nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!