Az első OKJ-s tanfolyam minden esetben ingyenes?
Vannak fizetős OKJ-s képzések, ezt is sulija válogatja, ugyanúgy mint mondjuk vannak fizetős egyetemi szakok is.
Egyébként az OKJ ingyenes (ha ingyeneset is indít az adott iskola), hogyha a legelső OKJ-s képzésed valamint nem múltál el még 22 (23, ha év vesztes vagy).
Ne haragudj második, de jó nagy baromságot írtál. OKJ-ra járok ugyanis, úgyhogy kicsit jobban tudom , mint te, amit úgy "hallottál" másodkézből.
Tehát mint mondottam az első válaszban is, vannak fizetős OKJ-k IS, úgy mint egyetemen. Nem számít bele az államilag finanszírozott féléveidbe, nincs ponthatár (csak beiratkozás), hiszen ez tanfolyam tulajdonképpen.
Én gyógyszertári asszisztensnek tanulok. Ez érettségire épülő szakképzés. 22-en vagyunk az osztályban, ebből ketten fizetősek, mindkettőjüknek van már szakmájuk. Nekem egy 7ezer forintos regisztrációs díjat kellett fizetnem, de könyörgöm, az mindenhol van és egy 7 ezer forintot igen csak túlzás lenne tandíjnak nevezni.
Általában egyébként azok az OKJ-k fizetősek, amelyeket nem az állam támogat, magániskolák illetve ilyen elég "speciális" képzések. Plusz arról se feledkezzünk meg, hogy nagyon sok OKJ-ra kell a speciális eszköz, gyakorlat, azok sincsenek ingyen. Tehát egy OKJ lehet fizetős, de legtöbbje ingyenes, ha megfelelsz azoknak a feltételeknek, amelyeket az 1. válaszban leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!