Milyen a Waldorf?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 22:16
 1/6 A kérdező kommentje:
Olyanok írjanak, akik nem oda járnak, mert érdekel, hogy mit hallanak/tudnak róla! Én tudom milyen, bár nem oda járok)
2011. nov. 11. 22:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Hűha, most látom csak, hogy mennyi ilyen kérdés van! Ne írjatok semmit, előbb meg kellett volna néznem a többi ilyen kérdést!!!
2011. nov. 11. 22:29
 3/6 anonim ***** válasza:

- méregdrága (több százezer Ft tandíj per félév)

- bizonytalan (sosem lehet tudni, hogy a következő tanévben még kinyit-e a suli, vagy forráshiány miatt bezárják, esetleg elköltöztetik 50 km-rel arrébb)

- keveset tanulnak a gyerekek, és nincsenek ösztönözve a tanulásra

- utóbbi pont miatt tuti, hogy az egyetemen jelentős hátránnyal indulnak a Waldorfban végzettek

Előny: stressz és gyomorgörcs nélküli, családias játszókör. A gyerek biztosan nem megy frusztrációval, üvöltve iskolába, mert sem szigorú a számonkérés, sem az egyes réme nem lebeg a feje felett. Cserébe kiegyensúlyozott, de nem agyontanult felnőtt lesz belőle.

Nem jártam a Waldorfba, és szerencsére nem is fogok. Eddigi hallomások alapján ez a kép alakult ki bennem, győzzetek meg az ellenkezőjéről, ha tudtok...

2011. nov. 11. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

-nagyon drága

- sokan azt mondják hogy téves, meseszerű képeket tanítanak az életről, ám ÉN úgy gondolom, hogy sokszínű egyéniséget, nyitott, barátságos embert nevelnek a gyerekből, és emiatt lesz képes megállni a helyét az életben

- a tanítás és sok egyéb más is a gyerek miatt van. megtanítják, hogy nem a tanár, vagy a szülők miatt írnak házi feladatot, nem miattuk kell jól tanulniuk, hanem saját maguk miatt

-felelősségtudatos életre készítik fel őket

- szerintem alapvetően normális, nyitott emberek járhatnak oda, mert akinek a szülője ezt fontosnak tartja, az egy szintén normális szülő, = normális család, = jól nevelt gyerek.

-viszont sokak mondják (és én is lehetségesnek tartom), hogy sok a sznob gyerek, mivel ugyebár akinek van rá pénze, az ugye gazdag.

14L

2011. nov. 11. 23:01
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Soha nem jártam Waldorfba, csak hallomásból tudok róla én is, több ismerősöm gyereke is odajár(t). Ezek alapján elég negatív kép alakult ki bennem az egészről.

- piszkosul drága (bár ez nem újdonság)

- én nem látom azt a nagyon felelősségteljes viselkedést, sőt kifejezetten infantilisek, semmivel sincs több fogalmuk arról, hogy mit is jelent ma az "élet"

- lexikális tudás szinte teljesen hiányzik, de az állítólagos logikus gondolkodásmód is elég gyenge

- habár waldorfosok mondják, hogy simán mehetnek onnan is egyetemre (valami előkészítő év után), ennek ellenére csak azt hallom, hogy fel sem veszik őket / protekcióval kerülnek be / első félév után gyorsan kibuknak, mert egyszerűen nem tanulnak meg tanulni, nem tudják felvenni a ritmust

- értelmesebb gyereknél előfordulhat, hogy holtra unja magát

Pozitívumként megemlítendő, hogy tényleg kevesebbet stresszelnek, és jobban lekötik őket az órát, de legkésőbb 19-20 évesen kikerülnek egy olyan világba, ahol kamatostul behúzzák rajtuk az addigi nyugodt életet.

2011. nov. 12. 08:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, bár már nincs szükségem rájuk, mint írtam, előbb bele kellett volna néznem a többi hasonló kérdésbe is!
2011. nov. 12. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!