Milyen a Waldorf?
- méregdrága (több százezer Ft tandíj per félév)
- bizonytalan (sosem lehet tudni, hogy a következő tanévben még kinyit-e a suli, vagy forráshiány miatt bezárják, esetleg elköltöztetik 50 km-rel arrébb)
- keveset tanulnak a gyerekek, és nincsenek ösztönözve a tanulásra
- utóbbi pont miatt tuti, hogy az egyetemen jelentős hátránnyal indulnak a Waldorfban végzettek
Előny: stressz és gyomorgörcs nélküli, családias játszókör. A gyerek biztosan nem megy frusztrációval, üvöltve iskolába, mert sem szigorú a számonkérés, sem az egyes réme nem lebeg a feje felett. Cserébe kiegyensúlyozott, de nem agyontanult felnőtt lesz belőle.
Nem jártam a Waldorfba, és szerencsére nem is fogok. Eddigi hallomások alapján ez a kép alakult ki bennem, győzzetek meg az ellenkezőjéről, ha tudtok...
-nagyon drága
- sokan azt mondják hogy téves, meseszerű képeket tanítanak az életről, ám ÉN úgy gondolom, hogy sokszínű egyéniséget, nyitott, barátságos embert nevelnek a gyerekből, és emiatt lesz képes megállni a helyét az életben
- a tanítás és sok egyéb más is a gyerek miatt van. megtanítják, hogy nem a tanár, vagy a szülők miatt írnak házi feladatot, nem miattuk kell jól tanulniuk, hanem saját maguk miatt
-felelősségtudatos életre készítik fel őket
- szerintem alapvetően normális, nyitott emberek járhatnak oda, mert akinek a szülője ezt fontosnak tartja, az egy szintén normális szülő, = normális család, = jól nevelt gyerek.
-viszont sokak mondják (és én is lehetségesnek tartom), hogy sok a sznob gyerek, mivel ugyebár akinek van rá pénze, az ugye gazdag.
14L
Soha nem jártam Waldorfba, csak hallomásból tudok róla én is, több ismerősöm gyereke is odajár(t). Ezek alapján elég negatív kép alakult ki bennem az egészről.
- piszkosul drága (bár ez nem újdonság)
- én nem látom azt a nagyon felelősségteljes viselkedést, sőt kifejezetten infantilisek, semmivel sincs több fogalmuk arról, hogy mit is jelent ma az "élet"
- lexikális tudás szinte teljesen hiányzik, de az állítólagos logikus gondolkodásmód is elég gyenge
- habár waldorfosok mondják, hogy simán mehetnek onnan is egyetemre (valami előkészítő év után), ennek ellenére csak azt hallom, hogy fel sem veszik őket / protekcióval kerülnek be / első félév után gyorsan kibuknak, mert egyszerűen nem tanulnak meg tanulni, nem tudják felvenni a ritmust
- értelmesebb gyereknél előfordulhat, hogy holtra unja magát
Pozitívumként megemlítendő, hogy tényleg kevesebbet stresszelnek, és jobban lekötik őket az órát, de legkésőbb 19-20 évesen kikerülnek egy olyan világba, ahol kamatostul behúzzák rajtuk az addigi nyugodt életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!