Veszprémi Pannon Egyetem v. Budapesti Gazdasági Főiskola? Melyiknek jobb a színvonala? Tapasztalatok, vélemények?
Szóval idén vagyok végzős és mindenképpen közgazdasági irányba szeretnék tovább menni! Tehát pénzügy-számvitel szak :)... a ponthatár közel azonos volt ... PE-n 396, BGF-en 401 :S (mindenképpen államilag fin. szak jöhet szóba)
Szóval a bgf-nek nagyobb "hírneve" van és hozzám személy szerint közelebb is áll :) Szerintetek?...
Amúgy igazából én csak Pestre szeretnék menni, mert valószínűleg így is bejárós leszek (szfváron élek) és pesten könnyebb lenne minden mint veszprémbe :)
Szerintem megválaszoltad magadnak :))
Én Veszprémben lakok, és jókat mondanak a PE-ről is, bár én PTE-re járok :)
A nyelvoktatás valóban rossz, sajna.
Azonban a nemzetközi gazd hatalmas büfé... tudom, onnan léptem le. Más egyetemen max jobban megszopatnak a követelményekkel, de többre azzal a diplomával sem mész. Majd meglátod. Nem az egyetem miatt, hanem a szak miatt. Egyébként nézz meg a PE-n egy mérnökképzést, ne a GTK-s tömegszakból ítélj meg egy egyetemet, ami nem mellesleg csak arra jó, hogy a fejpénzt megkapják utánad és a mérnökök színvonalas képzésére fordítsák. Hogy méginkább részrehajló legyek, nem tudom, hogy te melyik vizsgán jártál, de a teszt sok esetben éppen, hogy nem kedvez neked. Gondolok itt a számolásokra, amik a vizsga felét teszik ki, és ha rossz az eredmény, a kutyát nem érdekli, hogy mit számolgattál. Tény, hogy vannak GTK-s alapozótárgyak, ahol a tesztes vizsga bevett szokás. Azonban láss túl a büfészakodon, az alapozótárgyakon és nézz meg akár egy alkalmazott közgázt vagy pénzügy-számvitel képzést.
Szia! Lehet mar nem aktualis amit irok de azert elkezdem.Habar asse tudom hogy hol kezdjem :D ... a Lenyeg hogy a Pannonra jarok(gazdaszkent) utolso evemben es nem ertem ezeket a kommenteket. Eloszor is ... oke vannak tesztes vizsgak ... kb a szotyi tantargyak azok meg az elso felev targyai :D ... a mikro meg nagyon durvan tanar kerdese ... ha rosszat fogsz ki nem olyan egyszeru a targy mint ahogy azt az elottem kommentelo irta ... egyszeru targyak!? Melyikre gondoltok? persze vannak ... de Altalanos menedzsment pl?:D amibol mar 1500 vizsgaznak annyira szivatjak a nepet ... persze nem csak ez az egyetlen ilyen targy a GTKán csak példát irtam. A nyelvi kepzessel egyet értek ! Azonban nem csak nemet meg angol van ... en pl iden portugalul tanultam , ezen kivul meg van spanyol,orosz,perzsa stb. De mind1is nem ezert irok h itt velekedjek errol csak nem ertettem az elozo dolgokat ... a lenyeg az hogy sztem teljesen mindegy hova mesz ... a diploma csak elofeltetel ... gondolj bele ... a tied egy vallalat kit veszel fel? Aki szimpatikus azt ... a diploma csak egy belepo ... onnantol kezdve minden rajtad mulik ... en legalabbis igy dontenek ... mellesleg meg lassan mar azis mindegy milyen diplomad van :D Ismerek olyan embert aki a Lidl logisztikai vezetöje es toritanarnak tanult ... vagy olyan epiteszt akinek diplomaja sincs ...
vagy az egyik baratom aki a BMEn tanult és egy szakmunkas vette el tole a helyet aki marha jol programozott :D nem a diplomarol szol :) Valaszd azt amelyik varos neked szimpibb!!! Remelem segitettem!!!Sok Sikert!!!
Én sem értem amit az előzőek írtak, egyrészt PE GTK-n az összes közgáz szak tárgyai ugyan azok az első 3 félévben.
Vannak tesztes vizsgák a töltelék tárgyakból pl. pszichológia, gazdaságszociológia, de van számvitel is, többféle matek, menedzsment ahol igen nagy a bukási arány, semmi képpen nem büfészak a nemzetközi gazdálkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!