Milyen egyetemet végez az, aki újságíró akar lenni, de nem szeretné a médiaszakot végezni, mert az gagyi?
ha tudod, hogy újságíró szeretnél lenni, és nem akarsz médiaszakot végezni, akkor próbálkozhatsz már most diploma nélkül is elhelyezkedni, igaziból ugyanolyan esélyeid vannak, mint médiás diplomával.
Vagy ha tudod például, hogy milyen témában szeretnél majd főleg írni, akkor lehet valami azzal kapcsolatos. Pl ha a külpolitikával akarsz majd mondjuk foglalkozni, mert úgyis beszélsz 3 idegen nyelvet, akkor lehet valami ilyen szakot is végezni, aztán majd csak jól jön.
Szia!
Én világéletemben újságíró/riporter akartam lenni egészen általános óta, de nem média szakra mentem hanem közgazdaságira, mert a gazdasági dolgok is nagyon érdekelnek..pl tök el tudom képzelni h vmilyen gazdasági napi- vagy hetilapba írjak és ilyen végzettséggel lesz is rálátásom a dolgokra.
Amikor volt nálunk gimiben újságíró tanfolyam a pasas mondta h nem kell ehhez egyetemi végzettség, csak tehetség,elszántság,széles látókör,műveltség.
Én is csak azt tudom ajánlani neked h válassz egy olyan szakot ami nagyon érdekel azt végezd el és utána próbálkozz.
Egyébként ehhez tényleg nem egyetem kell, hanem tehetség és elszántság. A 3 idegen nyelv nagy előny, de nekem mindig azt mondták - most újságíró-gyakornok vagyok -, hogy a szakma az olvasásnál kezdődik. Aki újságot akar írni, az olvasson, olvasson és olvasson!
Mert itt kezdőik minden: ez adja a műveltséget, a fogalmazókészség fejlődését, a nyelvi formálódást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!