Hogy néz ki egyetemista/főiskolásként egy napod?
Hogy telik egy napod?
Milyen időnközönként kell járni az egyetemre / fősulira? Hány órát tanulsz egy nap?
Felkelek 6-kor, elintézem a reggeli kis dolgaimat (fogmosás, mosdás, tusolás, öltözés...stb), 9-re megyek az egyetemre, végigszenvedek egy pár órát, ha két előadás között csak 1-2 óra van (általában mindig ez a helyzet) akkor nem megyek haza, mert felesleges lenne (ugyanis 1.5 óra az út), addig elmegyek a városba szétnézni vagy a könyvtárba, esetleg találkozok a barátaimal, majd visszamegyek az egyetemre, ismét végigszenvedek még egy előadást...ez megy este 8-ig akkor hazaesek, megfürdök, és alszok, és ez így megy minden nap...
Néha mindez kiegészül azzal, hogy rohangálok a Tanulmányi osztályra mint egy mérgezett egér ügyeket intézni.
1. válaszoló: Köszönöm!..ez most azért nyugtató volt..mert én gimis vagyok.. van, hogy napi 8 órát tanulok..4.7-8-as átlaggal...azt hittem ez egyetemen lesz vagy 15 óra is.
2. válaszolónak is köszönöm!
"van, hogy napi 8 órát tanulok..4.7-8-as átlaggal..."
Napi 8 órát? Azt hogy bírod? Milyen szadista suliba jársz te?
Egyetemen lehet, hogy kevesebb órád lesz, de a tananyag mennyisége sokszorosa a gimis anyagnak...szóval ha már most napi 8 órát tanulsz, akkor az egyetemmel eléggé meg fogsz küzdeni.
Nekem változó, hogy hogyan néz ki egy nap.
Év elején általában reggel fél 7-kor kelek, 8-ra elmegyek suliba, délután hazamegyek. Otthon elvagyok, gépezgetek, esetleg elmegyek ideoda barátnővel, tv-zek stb. Néha egy-egy buli is belefér.
Számonkérések előtt van, hogy órára sem járok be, hanem reggel 8-kor felkelek, és tanulok délutánig-estig.
Vizsgaidőszakban meg tanulok nagyrészt, meg estefelé néha elmegyek bnőkkel vmerre, hogy ne kattanjak be:D
5.30: Republic - Jó reggelt kívánok! - ébreszt a telefon.
5.35: Kimászok az ágyból, konyhába le, kávé. Ha cigiznék akkor cigi is. De nem dohányzok =). Közben Bumerángot hallgatok.
5.45: Fürdőszoba. Észreveszem, hogy szőrös az arcom, viszont idő már nincs megborotválkozni, így megjegyzem, hogy holnap korábban kelek. Megmosom az arcomat, fogamat.
5.55: Szobába vissza, felöltözök
6.00: Konyhába le, megcsinálom a túlélő csomagomat. Utána hallgatom tovább a Bumerángot, újságot olvasok (Nap szépe, Garfield, vicc).
6.14: Indulás a buszhoz. bő egy évtizedes rutin (középiskola 4 éve + 2 szakképző évfolyam + 3 egyetemi év eddig) percre pontosan kiszámolva, hogy véletlenül se kelljen várnom a buszra.
6.18: a 6.20-as busz hamarabb állt be a megállóba. Fuss Forrest! mozgalom =).
7.00: Miskolc, Búza tér, buszpályaudvar. Megpróbálnak a csövesek lehúzni 50 forinttal.
7.10: Csoporttársak bevárása. Másik csöves próbál meg behúzni 100 forinttal.
7.20: Jön a 22-es Egyetemváros járatú MVK busz. Megint Ikarus, a Neoplan úgy néz ki megint későn kelt.
7.37: Egyetemváros.
7.50: Óra előtt kimegyek cigizni a dohányosokkal. Ők cigiznek én meg elszívok egy kaját.
8.00: Kezdőőőőőődik!
Aztán itt végig mennek az órák, ha van lyukas óránk, akkor megyünk Lidl-be jégkrémért, energiaitalért, vagy felpróbálom megint a gumicsizmát :D. Van, hogy lyukas órában leülünk valahol az egyetemen és beszélgetünk.
17.00: Mondjuk azt, hogy eddig tartott a nap. Irány a buszmegálló.
17.05: Jön a 22-es Centrum járatú MVK-s busz.
17.22: Centrum, irány a Búza tér. Többieknek sírok, hogy várjanak velem, mert nekem csak 18.30-kor megy busz. Ők kegyetlenek és haza mennek 17.30-kor. =)
17.30: Ismerős keresése, majd találása, beülés a Paprika nevű sörözőbe =).
18.30: Indulás hazafelé. Cekkeres anyóka roham, kilencedikesek táskát hátukon hazáig hordó gyerek már nincsenek, viszont pálinkától ittas jómunkásemberek annál több.
19.15: Kis szobámba toppannék, fejem a falnak koppannék...
19.30: Vacsora
19.45: Zuhany
20.00: Betelepszek a gép elé (napiszar, facebook, msn, youtube, stb), vagy tv elé (Disvovery, Spektrum, National Geographic)
23.00: Menni kellene aludni.
23.30: Menni kellene aludni.
0.00: Zzzzzzz
Vivat Miskolc!
Nálam elég random volt hogy melyik nap milyen.
Valamikor csak délután volt órám, valamikor meg egész nap, este fél hétig.
Tanulás eleinte napi fél óra, a félév vége felé meg szinte mindig.
Amikor nem tanultam, akkor általában számítógép, séta, városnézés, esetleg a híradót a TV-ben megnéztem.
Néha buli, bár az nem volt az erősségem.
Attól függ, többnyire összesűrítem 2 napba az óráimat, olyankor reggel 10-től este 8-ig órám van. Előadásokra nem járok be, mert minek...
A többi napon alszom délután 2-ig, utána lemegyek edzeni, intézem a vállalkozás dolgait, ilyesmi.
nem akarlak elkeseríteni, de ha neked a gimihez is napi 8 órát kell tanulnod, akkor egyetemen nagy bajba leszel majd. már ha valami normális szakra mész. én gimibe egy egész félév alatt tanultam szerintem 8 órát.
matek szakos vagyok (első félév):
hétfő 3 óra (abból 1re járok be)
kedd 5 óra (3ra mindig, néha a 4re is bemegyek)
szerda 4 óra (ezeken ott szoktam lenni)
minden óra 90 perces.
csütörtök meg péntek ivás, buli.
szombat vasárnap kicsit át szoktam futni a matekszakos tárgyakat, hogy mit is tanultunk a héten, ha van valami házi, akkor azokat megírom. ez MAXIMUM 2 órát vesz igénybe. és ennyi. ZH-kra természetesen tanulok, de a legdurvább geometria ZH-ra is bőven elég volt 3-4 óra. vizsgaidőszakban elméletekre kicsit azért több kell, de csak a 3 fontos tárgyamból. már csak két vizsgám van hátra és eddig 3.8as az átlagom. (matek szakon ez elég jónak számít).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!