Hogyan tudom megoldani ezt a feladatot? A szőlő 80%-a víz. A szőlő szárításával készülő mazsola 10%-a víz. A, Hány kg szőlőből lesz 10kg mazsola? B, Hány kg mazsola lesz 10k szőlőből?
a szőlő 2O %-a szőlő, tehát 1O% vízzel együtt a 3O%-a mazsola, tehár 1O kiló szőlőből 3 kiló mazsola lesz.
1O kiló mazsola pedig:
1O/3=n/1O
33,333 kiló szőlőből.
Lehet, hogy nem lesz igazam, de én nem értek egyet az első válaszadóval.
A szőlő 80%-a víz a 20%-a pedig a gyümölcs rész.
Egy mazsolában 10% a víz 90% a gyümölcs rész.
1.Ha 10kg mazsolád van, akkor ebben 9kg a gyümölcs rész, ami a szölenk a 20%-a, tehát a 100% = 20%*5 miatt 9*5 = 45kg szőlőből lesz 10kg mazsolád.
2. 10kg szőlőnek 20%-a a gyümölcs, vagyis 2kb, ahhoz hogy ez mazsola legyen még ennek 10%-a kell, ami a víz, a többit szárítottuk, ami 0.2kg. Így összesen 2.2kg mazsola kg lesz 10kg szőlőből.
Az első válaszadó szerintem ott rontott, hogy nem az eredeti szőlő 10%- a mazsola víztartalma, hanem a gyümölcs rész 10%a, vagyis a szőlő 20%-ának a 10%-a, ami 2%.
Ha tévedtem elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!