Kis fejtörő. Hová lett az 1 dollár? Vagy mennyit fizetett /ember? (matek)
Három turista éjszakára egy hotelben megpihen. A szoba ára 30 dollár, amit hárman 10-10-10 dollárjával összedobnak. Kifizetik és elmennek pihenni. A hotel tulajdonosnak utána eszébe jut hogy nem is 30 dollár egy szoba, hanem csak 25 dollár. Szól a bojnak hogy vigye vissza a turistáknak az 5 dollárjukat. A boj amint viszi vissza az 5 dollárt, gondolja hogy 2 dollárt zsebre vág az 5-ből. 1-1-1 dollárt pedig visszaad. Tehát akkor egy turista 9-9-9 dollárt fizetett a szobáért. 3*9=27+2=29 dollár! Kérdésem, hogy hová lett 1 dollár?
Tudok egy megoldást de abból nem derül ki mennyit fizetett egy ember.
13/F
Bárcsak annyi dollárom lenne, ahányszor ez a kérdés már szerepelt...
Összesen 3*9=27 dollárt fizettek. Mivel a szoba csak 25 dollár, visszajár 2, ezt tette el a boy.
bocsi,hogy nem egészen a kérdésre válaszolok,de szerintem a kérdező nem arra gondol amit a boy visszaad.
mert mindenki 10 dollárt fizet. ugye ez 3X10=30,ami osztható 3-mal.Viszont vissza csak 5 dollárt küld,ami viszont nem osztható 3-mal.Így ha a boy nem veszi el a pénzt akkor valaki 1 dollárral kevesebbet kap.
(megoldani nem tudom,ahhoz h.lye vagyok:D)
30 dollár:
25 ennyi a szoba ára 25:3=8.33333... körübelül 8.3 dollárt fizetett egy ember a szobáért
2 dollárt eltesz a fiú tehát ezt ellopták
3 dollárt visszakapnak
13:35-ös
25-öt fizettek a szobáért
2-öt elloptt a fiú
összesen: 27 dollártól szabadultak meg+3 dollár amit vissza kaptak=30 dollár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!