Mit csináljak? (rövid kérdés, magyarázat lent)
Osztályban van 2-3 barátom. Nem az hogy rosszul barátkozok, 2 héttel miután elkezdtem kick-boxra járni már mindenkivel haverban voltam, és még most is az vagyok. Tanárok utálnak, nem tudom miért. Osztályfőnököm kivételezik 2 osztálytársammal, többiek le vannak sz@rva. Önbizalmam kevés, tanárok rombolják is rendesen. Átiratkozásra nem is gondolok, ott nem tudnék beilleszkedni. Szüleim elváltak, anyám nevel, aki kibirhatatlan, ezért vele nem tudom megbeszélni.
13/f
*Előző 2 vagyok, még eszembe jutott egy dolog ezzel kapcsolatban, ezt azt hiszem, még nem írtam le.
Valaki mondta, aki elég cool, hogy az élet olyan, mint egy focimeccs. És te döntheted el, hogy mi akarsz lenni. Lehetsz a játékos, a bíró, a labda, vagy akár a néző is. És az én magam részéről most már igencsak a kedves anyját annak, aki megpróbálja velem elhitetni, hogy én csupán az ő labdája vagyok. Nem tud ártani, befolyásolni, kihatással lenni rám semmilyen szinten. Max, ha én engedem, hogy hasson rám, pl ha kedves, akkor szeretem.
Nagyon nehéz helyzetben vagy, és teljesen érthető, hogy frusztráltnak érzed magad. Az osztályban lévő barátságaid erős pontok lehetnek számodra, és fontos, hogy tartsd velük a kapcsolatot, mert a barátok sokat segíthetnek, ha az önbizalmad kicsit gyengébb vagy rosszabb a hangulatod.
A tanárok viselkedése sajnos sokszor nem igazságos, de próbálj ne arra koncentrálni, hogy mit csinálnak rosszul veled, hanem arra, hogyan tudod magad megerősíteni. Ha van olyan tantárgy, amiben jobban szeretnél teljesíteni, próbálj meg segítséget kérni a barátaidtól vagy akár online anyagokból tanulni, hogy javíts az eredményeiden. Ha a tanárok negatívak veled, próbálj meg nyugodt maradni és ne hagyd, hogy ez teljesen lehúzzon. Nehéz, de fontos, hogy ne vedd magadra minden megjegyzésüket.
Az, hogy az édesanyáddal nehéz a kapcsolat, szintén nagyon megterhelő lehet, de ha van olyan felnőtt, akár egy másik rokon vagy egy barát családjában valaki, akivel tudnál beszélgetni, az segíthet kicsit enyhíteni a terheket.
A kick-box pedig nagyszerű! A sport nemcsak erősebbé tesz fizikailag, de mentálisan is segíthet önbizalmat építeni. Ha továbbra is rendszeresen jársz, az nemcsak a baráti köröd építésében segít, hanem abban is, hogy magabiztosabbá válj.
Összefoglalva: Tarts ki a barátaid mellett, próbálj nem hagyni, hogy a tanárok viselkedése elvegye a kedved, és ne félj segítséget kérni másoktól, akikben megbízol. A kick-boxban pedig folytasd az erőfeszítéseid, mert az hosszú távon sokat fog adni neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!