Van itt BKF-es?

Figyelt kérdés
Van Aki a BkF mozgokep es media kultura szakt jar? MilYen az alkalmassagi ? Esetleg priviben lehet par kerdes?

2015. febr. 17. 20:04
 1/4 anonim válasza:
Én fotográfián vagyok a BKF-en, így a mozgókép felvételiről túl sokat nem tudok mondani, viszont anno a felvételire én úgy készültem, hogy a honlapon megtaláltam előző évi követelményt. Átolvasgattam és simán ment a felvételi, most is amúgy fent van előző évi doksi a felvételi vizsgakövetelményről: [link]
2015. márc. 3. 09:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszonom sepen !:) orulnek ha valaki olyn is irna. Aki volt alkalmassagim
2015. márc. 3. 19:23
 3/4 anonim válasza:

Most vagyok végzős mozgóképes, és nagyon ajánlom neked, hogy hagyd ki ezt a szakot... Jóformán semmit nem tanultam ezalatt a három év alatt. A képzés gyenge és jellegtelen, alig van óra, és ha van is, komolytalan az egész. Lehet, hogy újakat már jobban befogják, de minket nem sokmindenre tanítottak meg. Többet tanultam Egri Lajostól (A drámaírás művészete) vagy Syd Fieldtől (Forgatókönyv) mint az összes tanáromtól egyszerre... Ha jelentkeznél, akkor közben tudom javasolni, hogy már az elején fogj össze a társaiddal, hogy mindenki komolya vegye az egészet, hátha az hat a tanárokra is :D Vagy nézz másik szakot. A felvételi miatt nem kell aggódnod, nagy eséllyel felvesznek, ha nézhető és kreatív bemutatkozó filmet készítesz és értelmesnek tűnsz a beszélgetésen. Nekem az első félév első vizsgafilmjét úgy kellett elkészítenem, hogy "na menj, forgass" és kb azt se tudtam/tudták a tényleg kezdő, amatőr társaim sem, hogy akkor mi a francot is csináljunk és hogyan. A második évben nagyjából legalább felvilágosítottak arról minket, kis tudatlanokat, hogyan épül fel egy stáb (persze ezzel azért nyilván tisztában van egy filmeket néző ember)... Szóval nem tudom. Több mint 2 millió Ft és egy papír, ami lószart sem ér. Végzősként 1 db tanórám van, ami kötelező. A forgatókönyvíró tanár profi, de a 3. órától kezdve ugyanazt adja elő újra és újra. Feladataink többnyire abból álltak, hogy az órán beszélgettük egymás munkáiról, vagy a "komolyabb időkben" felolvasott a tanár egy részletet pl egy Grimm meséből, és kiadta, hogy folytassuk (mondjuk kaptunk rá 3 percet) aztán pontozzuk egymás folytatásait, párbeszédeit. Elkezdtünk stúdióba is járni (MTVA) de ott se sokat tanultunk, feladatok annyiból álltak, hogy kaptunk párbeszédet és televíziós sémák szerint, a lehető legjobbnak gondolt színészeknek adott utasításokkal fel kellett vennünk adott kameraszámmal a jelenetet. Taps. Ha valakinek ez sokat nyújt, akkor ajánlom a BKF-et. Ha ennél többet akarsz tanulni, olyan keretek között, ami tényleg megtanít arra, hogyan indulj el a majdani profizmus felé, kerüld el ezt a helyet. Elsősként még az Education az összes leendő gólyának lelkendeztem, hogy jöjjön ide, látod, most hogyan állok hozzá. Az ezelőtti félévemben is kb 3 kötelező órám volt. Az első év még lelkesítő, utána megtörsz a megsemmisítő folytatástól. Alap vágást tanítanak, ráadásul az operatőr és vágó tanár nagyon jó, de velük is kevés időt töltünk ahhoz, hogy tényleg fontos dolgokat magunkba szívhassunk. Ami jó lett volna, arra kevés időt szántak, ami szar volt, arra sokat. Gyerekcipőben jár még a BKF szerintem ezen a téren, adnék még neki bő 5 évet legalább, hogy összeszedettebben neveljen ki rendezőket, írókat, vágókat stb. ELTE és hasonlók talán jobb, de a többi helyen, ha jól tudom, szörnyen csak is az elmélettel foglalkoznak. De már az is több, mint egy iskola, ahol ígérik a gyakorlati oktatást, de semmi fontosat nem csinálsz. Ha nagyon akarsz, persze kiemelkedhetsz a többiek közül, de az a saját munkád gyümölcse lesz és nem azé, hogy tanítanak is valamit... Ha bármi kérdésed adódna, írj nyugodtan, bár túl sok szépet nem tudok erről a szakról írni. Akadnak jó dolgok, de azok is max egy évre elegendő potenciállal rendelkeznek - talán 1,5 évre, HA kicsit durvábban és szigorúbban kezelnének minket, úgy, mintha nem csak a pénzünk érdekelné őket, hanem az is, hogy tényleg ápolják a tehetséget és nagyokat juttassanak a szakmai életbe. Nem kell nagyon bedőlni kisebb sikereknek, amik a neten terjengenek és annak, hogy mennyire zseniális a BKF reklámja és honlapja... Az csak a látszat.

Ahová érdemes és nagyon is jó jelentkezni a BKF-en filmes részen, az a kameraman szak. Az tényleg jó. Bár ők operatőrök, nekik lényegesen többet tanítanak, mint nekünk. Minket valahogy annyira nem tartanak fontosnak, ahelyett, hogy a mi szakunkon folyna nagyobb és átfogóbb rendezői képzés (és ez a mi szakunk dolga lenne eredetileg) ilyen tárgy is úgy igazán csak az operatőröknek van. No comment.

Nyugodtan írhatsz nekem, ha szeretnél, illetve bárki, akinek van véleménye. Ha akarod, megmutathatom neked, milyen óráim voltak 3 éven keresztül és mennyit értek...

2015. márc. 13. 17:41
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a véleményed! :) írok priviben!
2015. ápr. 14. 18:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!