Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pénzügyi-, vagy számviteli...

Pénzügyi-, vagy számviteli szakügyintézőt válasszam?

Figyelt kérdés
2010. jan. 21. 07:07
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

????

Nekem olyan bizonyítványom van, OKJ-s és nekem Pénzügyi-és számviteli ügyintéző egyben a végzettség. Nálad külön van véve?

2010. jan. 21. 07:45
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Első: A pénzügyi és számviteli ügyintéző és pénzügyi/számviteli szakügyintéző végzettség nem ugyanaz. Amit a kérdező kérdez (hú, de szépen hangzik :D), az felsőfokú szakképzés (FSZ képzés).

Kérdezőnek: Egyébként én a pénzügyit választanám, talán az többet érhet, de úgy hallottam, hogy valójában nem sokra megy ezzel a végzettséggel az ember. Az olyan pozíciókhoz, ahová már nem elég a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakképzettség, a szakügyintéző is kevés lehet. Érdemesebb szerintem egy pénzügy és számvitel alapszakot elvégezni, ami csak 1 évvel hosszabb, mint az FSZ képzés, de az már diplomát ad.

Remélem segítettem.

2010. jan. 21. 08:03
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Számviteli mindenképp! Mi is azt végeztünk a barátnőmmel és gazdasági válság ide vagy oda, eltudtunk helyezkedni. De nagyon sokat kellett tanulni. A BGF-re jártunk két éves fsz képzésre, ajánlom neked is. Onnan még úgy is mehetsz fősulira, és + pontod is lesz ezzel.
2010. jan. 21. 09:53
 4/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

BGF-re szeretnék énis. A közgáz tanárom a számvitelt ajánlotta, de kíváncsi vagyok nektek is a véleményetekre!

2010. jan. 21. 10:25
 5/32 anonim válasza:
a kérdező nő?
2010. nov. 5. 20:32
 6/32 A kérdező kommentje:
Nő vagyok. Végül is Bgf-re járok számvitelre már :)
2010. nov. 6. 20:39
 7/32 anonim ***** válasza:
Gratulálok! :) És persze kitartást, mert nem könnyű! :D
2010. nov. 23. 13:36
 8/32 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát tényleg nem könnyű, de szerintem megéri :)
2010. nov. 24. 07:09
 9/32 anonim válasza:
Elnézést kedves kérdező,hogy belemászok a beszélgetésbe.Idén érettségizem,de a pontjaim nem biztos ,hogy megfelelnek majd az egyetemi körülményeknek,ezért a Számviteli szakügyintéző szakon gondolkozok szakközépiskolában,Debrecenben.Azt szeretnem kérdezni,hogy Te milyen tantárgyakat tanulsz ezen a szakon,illetve,hogy mennyire sok a matematika ezen a szakon ? a válaszod előre is köszönöm.
2010. dec. 30. 20:50
 10/32 A kérdező kommentje:

Semmi baj! :)

Első félévben nem volt matekom egyáltalán. Majd most jön 2. félévben elvileg.

A tantárgyaim:

Prezentáció és íráskészségfejlesztés

Számítástechnika

Számvitel alapjai

Üzleti kommunikáció

Vállalati gazdaságtan alapjai és menedzsment alapjai

Emberi erőforrás és munkearőpiaci menedzsment

Gazdasági jog és közigazgatástan alapjai

Közgazdaságtan alapjai

Pénzügyek alapjai

Bevezetés az üzleti idegen nyelvbe (Ez nálam angol)

2010. dec. 30. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!