Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyenek a Szegedi koleszok?...

Milyenek a Szegedi koleszok? Melyik a legkultúráltabb, legnyugodtabb kolesz?

Figyelt kérdés
Sziasztok, az SZTE-re megyek szeptembertől, és az albérletet nem bírnánk anyagilag a nagyszüleimmel. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a "legnormálisabb" koli ott?, ahol viszonylag jól lehet tanulni is, meg nem olyan hűde sokan vannak ott. Tapasztalatok? Vélemények? Semmit nem tudok ott a kolikról, a TKK-nak meg nincs külön kolesza..úgyhogy nem tudom melyiket jelöljem majd. Előre is nagyon köszönöm!
2014. júl. 22. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:

5 karközi koli van:

öthalmi - diáklakások, kint van a város szélén, órák között nemigen lehet vsszamenni, nem vészes bekerülni

károlyi - legnagyobb koli, bulis (de jó hely:D én tudok aludni), legkönnyebb bekerülni

eötvös - minden félévben 4-es átlag felett kell teljesiteni a bent maradáshoz

móra és herman - mind a kettö újszeged, nyugis, de nehéz bekerülni

2014. júl. 22. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:

annyit tennék még hozzá, hogy a Móra az szakkollégium, oda a jelentkezésnél kérnek motivációs levelet, és kötelező a kollégium keretein belül is 1-2 órát felvenned. ide nehez bekerülni. de nem lehetetlen.

a Hermanban ilyen nincs. az egy sima kollégium, akik ott laknak szeretik nagyon. oda nem anyira vészes bekerülni mint a Mórába.

A Károlyiba pörög az élet, ezt meg kell szokni, hogy 800 ember körülötted. van aki 1 hónapig se birja. nekem 3 évfolyamtarsam lakott ott igy első évben. jövőre azt hiszem mégtöbb jelentkezik oda. nagy a buli nekik mindig. van h nem birtak tanulni, de szerintem ez akarat kérdése..pár tárgyat buktak (1-2), de van egy barátok aki infós, az összes évben ottlakott, és mindene meg volt neki elsőre, sikeresen lediplomázott.

2014. júl. 22. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
ja és az öthalmi, igaz, h folyton panaszkodnak, hogy kint van meg minden, meg egy buli után sajnálom is őket, de aki újszegeden van koliban vagy akar a károlyiban annak is haza kell sétálni egy belvárosi buli után, hisz tömegközlekedés már nincs olyankor, jó biztos többet kell..a szobák meg ugy az egesz koli elég szép.. meg elég sok bulit rendeznek ott is. ami nekem a legnagyobb hatrany ebben, hogy 2 óra közt ha van 1-1,5 óra szüneted, nem éri meg visszamenni, és ezeket a lyukakat kell kitolteni, igy többet kell a városba enni..stb. de ha ügyesen rakod össze az órarendet ez nem okoz gondot.
2014. júl. 22. 15:21
 4/10 anonim ***** válasza:
azért tényleg nem mindegy h 20 percet gyalogolsz a károlyiba vagy 1 órát az öthalmiba :D
2014. júl. 22. 16:59
 5/10 anonim ***** válasza:
igen, ebben igazad van.
2014. júl. 22. 22:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :) És a Herman meg a Móra mennyire van messze a várostól?
2014. júl. 23. 10:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja és kb hányan vannak ott? Azért nem ilyen 800 közeli nem?
2014. júl. 23. 11:05
 8/10 anonim ***** válasza:

ezt találtam a neten, itt leirja elég szépen.( ne zavarjon, hogy a BTK-t irja le, ugyanazokba a kolikba mehetnek ők is mint a TTIK-sok.)

[link]

2014. júl. 23. 12:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! :)
2014. júl. 24. 10:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Valaki nem tud valami személyes tapasztalatot mondani a Herman koliról?
2014. júl. 29. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!