Hogy lehetek magántanuló? És mik a feltételek?
Az a helyzet, hogy 10.-es vagyok most a gimiben, és ebben az évben szeretnék magántanuló lenni. Okok: a) idáig minden évben volt olyan, hogy volt lyukas 1. órám, de mivel idén nincs, mindennap 5-kor kell kelnem, amit már most nem bírok:S Nem beszélve arról, hogy haza kb. 17-re érek dög fáradtan, és semmire nincs energiám. Semmit nem tudok csinálni, magamra szinte semmi időm, mivel még tanulni is kell egy jó órát minimum, de előtte pihennem is muszáj, mert folyton lemerülök mint a Duracell nyuszi...
b) Nem találom a helyet az osztályomban:( 12 éves koromban volt egy rákos betegségem, emiatt 1-1,5 év alatt szellemileg vagy 5 évet öregedtem. Ez azért gáz, mert alapból 1 évvel fiatalabbak nálam(halasztottam...), így nagyon nehéz volt a beilleszkedés:S Később "létrehoztam magamnak egy karaktert", amivel már maguk közé vettek, ez viszont nem könnyű dolog, mert az életem nagy részében nem magamat adom, hanem egy "kitalált személyt".
A tanulással soha nem volt gond, mindig jeles rendű, vagy kitűnő tanuló voltam. Sok dolog érdekel, szeretek tanulni, de a mindennapos iskolajárást mindig is fölöslegesnek tartottam részemről, mivel a suliban szinte soha nem figyeltem, csak untam magam, vagy hülyültem, aztán meg itthon tanultam meg mindent.
Szóval ezért legalább erre az évre magántanuló lenni.
Ami nem világos:
1. Ha kérvényezem, hogy magán tanulhassak, mit írjak indoklásnak az iskolának?
2. Testnevelésből is kellene vizsgáznom?Azt hogy?xD
3.Ettől függetlenül jogom van bejárni és részt venni a tanórákon?
4. Ha megkérem a tanárokat, összeállítanak nekem egy listát, hogy miből kell felkészülnöm?
Arra hivatkozhatsz, ami az igazság: hogy reggel 5-kor kell kelned és du. 5-kor érnél haza, és ez fizikai állapotod figyelembevételével nagyon megterhelő. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ezt akceptálják. Tesiből is kell vizsgáznod, valami gyakorlatokat bemutatni, hacsak orvosi javaslatra föl nem mentenek. Jogod van bejárni az órákra a tanáoknak meg kérés nélkül is kötelességük ismertetni a vizsgakövetelményeket.
De gondold meg kétszer is, mert tinédzserkorban kamasztársaságban van a helyed: barátságok, szerelem, hely megtalálása a csoportban, ez még fontosabb, mint a tudományok. Meg otthon egyedül unalmas is, ha nem tanulsz az iskolában, hát a hülyülésért járj be. A kamaszkorodat nem tudod később visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!