OKTV matematika 2012 I. kat előfordulhat, hogy hibásan küldték ki a feladatsort?
Akik voltak, azok közül valakinek sikerült a háromszöges feladat?
A feladat valami ilyesmi volt: BC>AC, a háromszögben az AB felezőponton keresztül húzzunk egy PÁRHUZAMOST a C szögfelezőjével. Ez Q pontban metszi a BC egyenest és P pontban az AC egyenest.
Na mármost ebben az esetben, csak akkor metszheti mindkét egyenest, ha egyenlő szárú a háromszög és akkor a C=P=Q, de nem egyenlő szárú, mivel BC>AC.
(Készítettem egy rajzot is, hogy szemléltessem.)
link:
Előfordulhat, hogy hibásan adták meg a feladatot és párhuzamos helyett merőlegest akartak írni? Vagy csak én vagyok hülye hozzá?
Igazad van! Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem tudom pontosan megmondani, hogy hogyan szólt a kérdés. De ha kikerül netre a feladatsor, akkor megtudom mondani.
Lehet, hogy szakaszt írtak egyenes helyett, de ha egyenest írtak, akkor már minden világos.
Köszönöm a válaszodat!
Ez Q pontban metszi a BC egyenest és P pontban az AC egyenest.
-----------
A P pont az az AB egyenesen van. Szerintem elírták.
"A P pont az az AB egyenesen van."
Az AB-n csak egy felező pont van, P az AC-n van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!