Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet legyőzni a...

Hogyan lehet legyőzni a túlzott maximalizmust?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, elég nehéz szakra. Általában jó jegyeim vannak, így nem igazán szoktam hozzá a közepes vagy annál rosszabb jegyekhez.

De ez az év nagyon húzós, és az eszemmel tudom nagyon jól, hogy baromira kellene örülnöm annak is, ha egyáltalán kettessel átmegyek. Meg ugye a kettesnél nincs jobb jegy, csak szebb:)

De egyszerűen teljesen lelomboz, ha nem olyan jegyet kapok, amilyet szeretnék. Hiába mondogatom magamnak, hogy "szard le, úgy sem számít", egyszerűen a szívem mélyén iszonyatosan idegesít a dolog.

De nem szeretnék emiatt idegroncs lenni. Azért annyit nem ér, hogy emiatt összetörjek. Főleg, hogy az esetek egy részében nem csak a vizsgázón múlik a jegy...

Most pl. egy kétkredites kis szabadon választható baromságból kaptam hármast. Egyrészt le kellene szarnom, hiszen ez még csak a diplomába se számít bele, senki nem fogja nézni. Másrészt meg nem szeretném egy ilyen dologgal lerontani az ösztöndíj indexem.

Folyamatosan azon jár az agyam, hogy ki kellene javítani.

De basszus...így is eleget kell tanulnom, nem tudom megérné-e még pár napot elvenni az időmből azért, hogy pár tizeddel jobb legyen az átlagom.

Hál' Istennek nem az ösztöndíjamból kell megélnem, tehát ha pár ezerrel kevesebbet kapnék, akkor sem sok minden változna, de nekem sokkal jobb érzés a saját "megkeresett" pénzemet költeni, mint a szüleimét.

Bocsánat a hosszú monológért:D

Valakinek van vmi jó tanácsa (ha vki hajlandó volt végigolvasni:D)?:)

2011. dec. 14. 16:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez egy nehéz kérdés. Ismerek én is egy ilyen embert, aki kicsit maximalista, sőt kettőt is :D De ők már kezdenek rájönni, hogy nincs értelme belegyötörni magukat az elégedetlenkedésbe, hiszen ez mát egyetem! És az egyetem maga már súlyos jelentéssel bír. :) Ne aggódj, ha így sikerül a vizsgád/zhd nem dől össze a világ! Persze, hogy rosszul esik! Engem is vígasztaltak már... De én nem az ötösök hiánya miatt sírok :) (Sosem volt 3-asnál rosszabb jegyem, erre tessék, egyetemen első félévben sikerül két gyakorlati tárgyból megbuknom; persze most vizsgaidőszakban megyek javítani.)

Kicsit kapcsolj ki, ne törődj vele! Gondolj arra, hogy most ez így sikerült, de legközelebb már jobb lesz, több tapasztalattal indulsz neki(mondjuk az nem mindig segít, de van amikor igen)!

Hajrá! ;)

2012. jan. 11. 12:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztató szavakat:)
2012. jan. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!