Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet ilyet csinálni? Nem...

Lehet ilyet csinálni? Nem fogok lebukni? (diákigazolvány)

Figyelt kérdés

Októbertől fősulis leszek távoktatáson és ebben az esetben nem jár utazási kedvezmény viszont ettől függetlenül kapok diákigazolványt. Arra gondoltam, hogy majd ha megcsináltatom a távoktatásos diákot és kapok hozzá matricát akkor a matricát rárakom az előző(nappalis középsulis diákig.) diákomra és ha megkérdezi mondjuk a kalauz, hogy miért csak egy félévre van érvényesítve azt mondom, hogy azért, mert egy középiskolába járok felsőfokú szakképzésre(pl. az én volt középiskolámban van is ilyen képzés). Kérdés, hogy felsőfokú szakképzésnél is csak félévre szóló matricákat adnak-e, vagy az csak rendes felsőoktatásnál van így(ami diplomát ad)?? mert akkor bukta....

20L

2011. szept. 10. 11:42
 1/3 A kérdező kommentje:
egyáltalán távoktatásnál adnak matricát a diákig.-hoz? mert ha utazási kedvezményre nem jogosít akkor lehet, hogy matricát sem kapok...
2011. szept. 10. 11:47
 2/3 anonim ***** válasza:
evvel csak az a baj, hogy nálunk pl rajta van a matricán az egyetem nevének rövidítése. Másrészt ha kiderül elég nagy botrány lesz, az a minimum hogy a suliból kikerszül, plusz fel is jelentenek okirat hamisításért. Másrészt a matrica, ha jobban megnézed a közepénél meg van gyengítva, hogy ha le akarod szedni elszakadjon. Persze, van hogy sikerül leszedni egyben de sok esetben elszakad, és akkor volt nincs matrica, semmire nem használhatod a diákot. Egyébként a suli és lakhelyed közt él az utazási kedvezmény úgy tudom.
2011. szept. 10. 11:53
 3/3 A kérdező kommentje:
nem, csak levelező tagozatnál, távoktatásnál semmilyen kedvezmény nincs...mindegy nem csinálom meg ezt, közben rájöttem, hogy hülyeség.
2011. szept. 10. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!