Szigorítanának az Érettségin?
Ma reggel hallottam a rádióban hogy a következő tanév legnagyobb kérdése az hogy szigorítsanak-e az érettségin.
Most nem arról beszélek hogy 2 emelt szintűt kell tenni, vagy 1-et, mert úgy mondták hogy a felsőoktatásban nincsenek megelégedve a diákok tudásával. Mit tudnának rajta szigorítani? Mire jó ez szerintetek? És aki nem akar tovább tanulni? Most azok is szívni fognak?
Attól, hogy szigorodik az érettsége (gondolom nehezítik a feladatokat) nem vesznek fel kevesebb embert, csak a ponthatárok mennek lejjebb.
Egyébként van abban valami, hogy nem túl magas a színvonal az érettségin. Én például lazán 92%-ra csináltam a töri érettségit szinte semmi tanulással, a magyar érettségim is sokkal jobb lett, mint amit adnék magamnak. A matekról, fizikáról nem nyilatkozom, mivel mérnöknek tanultam tovább, így az végképp nem volt nagy kaland.
Ezzel jól megszívatják azokat, akik már a nehezet írják. Pláne, ha már jövőre megcsinálják. Akkor azok előnyben lesznek, akik hamarabb érettségiztek.
Amúgy minek nehezíteni? Vagy nem elég a két emelt? Olaszorszagban ilyen tippelgetős van, Amcsiban meg a Pitagorasz a legnehezebb, nem hinném, hogy ettől előrébb lennnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!