Korrepetálhatok? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Bocs, de szerintem ennyiért már talál az ember diplomás, de legalább egyetemista tanárt.
A másik meg, hogy aki nyelvet tanít, annak legalább a felsőfokja legyen már meg.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy tanításhoz nem elég tudni a nyelvet, hanem pedagógiai ismeretek is elkélnek. De ha ettől el is tekintünk: a középfokú tudás nagyon alacsony ehhez..
Kedves kérdező, te nem véleményeket vársz, csak a saját igazad helyeslését, hiszen magad is megválaszoltad a kérdésedet.
Én pedig úgyis elmondom, hogy igen, szerintem is kevés a középfokú, és a korod is a korrepetáláshoz. Szerintem max. általános iskolai háziban tudsz segíteni, de tanítanod nem lenne szabad.
Üdv, egy magánangoltanár
Az első vagyok (leendő nyelvtanár): nézd, a véleményünket kérted, és én leírtam. Képzeld, pár évvel ezelőtt fogtam magam, és (mivel nem volt pénzem tanárra) autodidaktaként megtanultam olaszul. 9 hónap alatt a kezemben volt a középfokú nyelvvizsga. Tanár nélkül. Hogy miért? Mert jó tehetségem van a nyelvekhez (ezért is választottam nyelvszakot az egyetemen), és mert a nyelvvizsgák is olyanok amilyenek.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a tanáron múlik egy nyelvtanuló sikere, hanem nagy részben a diákon, akinek a tanár csak segítséget ad. Tehát ha lesz egy kiemelkedő tehetségű tanítványod, akkor önigazolást nyersz, hiszen jó eséllyel teszi le a nyelvvizsgát. Viszont amint megkapod az első problémás tanítványt - pl. aki az év végi kettesért küzd, és nem a középfokért -, teljesen átértékeled majd az egészet.
Én meg a második vagyok...
Azért írtam, hogy max. háziban segíthetsz, mert pontosan úgy gondoltam, ahogy azt az első válaszoló le is írta: nem mindegy, kivel foglalkozol. Nekem a pálya elején (egyébként nem annyira régen volt azért) volt olyan magándiákom, aki színjeles volt angolból, csak a szülei szerették volna, hogy a magabiztossága is fejlődjön, mert a nyelvérzéke kiváló volt, csak nem bízott magában. Szárnyaltunk az órákon, gyakorlatilag nem tanítottam, mert felszívott minden információt a suliban, értett is mindent, én csak gyakoroltattam. Ez idáig oké. De ha tényleg kifogsz egy olyan diákot, aki egyszerűen nem ért valamit, vagy ne adj' isten, gyengeképességű, nyelvérzéke nincs, és a világ minden kincséért sem érti meg, hogy a feltételes mód második esetében akkor is múlt idő kell, még ha nem is hangzik logikusan magyarul, akkor elő kell venned minden pedagógiai tapasztalatodat, és százfelől megközelíteni, hogy megértse, és meg kell válaszolnod a századik "Miért?" kérdést is. Ez a nem mindegy. Én ez utóbbit hívom tanításnak, és az elsőt csak leckében segítésnek.
Én szintén középfokú nyelvvizsgával rendelkezem és van egy diákom angolból, óránként 1000 Ft és heti 1 alkalommal jön.
A kérdésedben szerintem fontos az, hogy korrepetálással foglalkozz és ne úgymond továbbképzéssel. Ha tényleg korrepetálás, akkor hajrá, az ár reálisnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!