Bölcsész anglisztika alapszakos diploma+pedagógia mesterképzés együtt elég ahhoz, hogy angolt tanítsak?
Figyelt kérdés
Kiegészítés:
Mindenképpen kell az angol mesterképzés vagy lehet másik terület, tehát a pedagógia?
2010. aug. 11. 14:31
1/9 anonim válasza:
Kell az angol tanári mesterképzés. Ott tanulod a nyelvtanításhoz szükséges módszertant, egyebeket, enélkül nem taníthatsz majd.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de éppen ezért nem értem, hogy a pedagógia mesterképzés miért nem jelent alternatívát?
2010. aug. 11. 15:01
3/9 anonim válasza:
Azért, mert a pedagógia az lényegében csak általános nevelésmódszertan. Hasznos, jól jön a leendő angoltanároknak is, de nem tanítja meg azt, hogy magát az angol nyelvet hogyan kell oktatni. Biztos, hogy be lehet számíttatni jópár kreditet, de nem lesz elég önmagában.
4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.
Viszont a mostani oktatási rendszerrel az a bajom, hogy vagy tanító leszek vagy egyetemi diplomás tanár, a kettő között meg tudtommal nincs semmilyen más lehetőség. Vagy van esetleg?
2010. aug. 11. 15:19
5/9 anonim válasza:
A középiskolai angoltanár a kettő közötti lehetőség, és ahhoz is angoltanári MA kell.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem még visszanézel.
Pont a két képzés közötti szakot nem találom a felvi.hu oldalon.
Mit kell keresnem? Mi a szak neve?
2010. aug. 11. 16:39
7/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok. Hm, ezt most tőlem kérdezed? Ha igen, akkor a mesterképzések között keresd, simán tanár-angoltanár a szak neve.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi te már végeztél, hogy ennyire ismered a lehetőségeket?
2010. aug. 11. 17:07
9/9 anonim válasza:
Nem én, hanem a barátom. :) Ő most jelentkezett angoltanári MA-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!