Dízelmozdonnyal tolni a vonatot?
Tegnap, október 5-én a 3368-as vonattal jöttem Keletiből Sülysápig (V43-as a vonat elején). Amikor Sülysápon bejárt a vonat, a váltókörzetben elhaladtunk egy dízelmozdony mellett. Leszálltam, felszálltam a helyi buszra, aztán nézem, hogy a vonat még bent áll. Egyszer csak kürt áradatba kezdett, zárta az ajtókat, és elindult. Akkor látom, hogy az előbb látott mozdony (M62) a vonat végén van, tolja kifelé a vonatot.
Amúgy még így is gyors volt a folyamat, a vonat max. 2 percet állhatott Sülysápon. Nekem ez is furcsa volt a MÁV-ot ismerve.
Ilyen létezik? A dízel tolja a vonatot, az "eredeti" mozdonyból meg fékeznek a körülményektől függően? Vagy hogy van ez? És miért kellett így, valami karbantartás miatt nem volt áram a vezetékben?
akkor szokták ezt, amikor az adott szakaszon nincs áram, ilyenkor a diesel megtolja az villanyt
a villany 3 kürtszóval figyelmezteti, hogy tolhatja és a diesel 3 kürtszóval válaszol hogy tolja
Segélymozdony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!