Na most akkor, mikortól kell a diákigazolványra matrica?!
Elsőt felejtsd el, soha nem volt így de legalább magabiztosan adja elő a hülyeségét.
Abban a tanévben amelyikben a tanuló a 18-at betölti, még nem kell. (Hiszen abban a tanévben te még tanköteles vagy!)
Ha nagyon érdekel, majd előkeresem az ideváfó passzust, de ezzel (is) dolgozom, mávos vagyok . A kollega pedig szégyellje magát...
Tessék:
362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet
az oktatási igazolványokról
37. § (1) A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti.
Tehát neked személy szerint 2014 okt 31-ig érvényes lesz matrica nélkül is.
Sajnos a kallerok nagyon nincsenek tisztában a törvényekkel. Mindig csak azt hajtogatják, hogy okt 31....
Ha megakarnak büntetni, akkor
1. ne hagyd, magyarán ne írd alá
2. kérd el az ő igazolványát/nevét/sorszámát
És jelentsd a megfelelő cégnél(máv,bkv,stb)
A 4. válaszolót annyiban egészíteném ki, hogy az igaz hogy 2014 okt. 31-ig lesz érvényes a diákigazolványa a matrica miatt. Viszont a diákigazolvány érvényessége és az általa igénybe vehető utazási kedvezmény érvényessége nem egyezik meg.
A törvény szerint az utazási kedvezmény tovább is tarthat.
Ha 2014 okt. 31-én veszel egy havi diákbérletet, akkor 2014 nov. 30-ig használhatod. Mivel a bérletvétel időpontjában még érvényes diákigazolványod volt.
Tehát ha maximálisan szeretnéd kihasználni a kedvezményt, akkor érdemes okt. 31-re időzíteni a bérletvétel időpontját. Ez természetesen a felsőoktatásban tanulókra is igaz.
A törvény szövege itt olvasható legalul:
Akik 2012.szeptemberben kezdték a középiskolát azok csak 16 éves korukig tankötelesek, tehát ha akkor kezdted és elmúltál 16 az idei tanév kezdetéig akkor kell matrica. Ha hamarabb kezdted a középiskolát akkor 18 éves korodig vagy tanköteles. Akik most kezdték azokra nem tudom hogy vonatkozik a szabály.
Nekem így mondta az osztályfőnököm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!