Jegy nélkül utazni BKV-n?
Szabálysértésnek minősül e, ha jegy nélkül utazok BKV-n?
Nem elhamarkodott válaszokat várok, hanem tényleg jogi hátérrel rendelkezőket. Nem tartom biztosnak, hogy szabálysértés lenne, ugyanis egyik törvényben sem találtam meg leírva, de még utalva sem. Lopásnak és csalásnak pedig nem állja meg a helyét. Beleillik vajon a szabálysértésbe?
Köszönöm válaszaitokat, egy dolog miatt kérdeztem:
HA TÉNYLEG nem szabálysértés akkor csodálatos, mégpedig azért, mert igaz, hogy a közterületes agyba főbe verhet, előállíthat (bocsánat, elvihet a kapitányságra és átadhat) de ez mind ott kezdődik, hogy igazoltat, és HA nem tudod magad igazolni akkor hív rendőrt (kiküszöbölendő, hogy nincs nálad személyi, és eddig a BKV ellenőr nem tudott veled mit kezdeni)
Viszont, a közterületfelügyelő CSAK ÉS KIZÁRÓLAG akkor igazoltathat, ha szabálysértés elkövetésért felelős vagy. HA nem követtél el szabálysértést, egy büdös peták joga nincs téged igazoltatni. Ennyit akartam tudni. Köszönöm szépen!
A kenyeres kolegának: rohadt, összegrefitizett, bűzölgő, és penészes kenyérért nem fizetek, de viszont elveszem ha az éhendögléstől ment meg!
Az jogos, ha jegyellenőrrel találkozol, akkor fittyet is hányhatsz neki, de mivel már, közterület felügyelővel járkálnak, így ő, már intézkedhet is.
Amúgy meg, az elmélet és a gyakorlat, sajnos, mást mutat. Ilyen a pl. az első ajtó felszállás a buszokon, illetve a metróbejáratokon levő ellenőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!