Vonaton lehet jegyet venni?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert este fél 9kor tudnék elindulni egy másik városba, csakhogy a pénztár már 8kor bezár én meg előbb sajnos nem tudok venni ép hogy beérek az állomásra. Kérdésem az lenne hogy ezesetben vehetek a vonaton jegyet? Nem fognak megbüntetni érte?2011. aug. 16. 19:37
1/18 anonim válasza:
persze, hogy lehet én is mindig vonaton veszem. Megmondod a kallernak, hogy hol szálltál fel és meddig mész és helyben nyomtat.
2/18 anonim válasza:
Igen lehet. Ha olyan állomáson szállsz fel, ahol nincs jegykiadás, akkor felár nélkül.
3/18 anonim válasza:
ha a felszállási állomáson nincs vagy zárva a pénztár, akkor lehet
4/18 anonim válasza:
Igen. Ha nincs pénztár, vagy egyértelműen bezárt, akkor ad a klajzi jegyet. Más esetben nem. Még ha jön a vonat és nagy sor miatt nem veszel, akkor is megbüntet, kivéve ha megértőbb fajta.
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. aug. 16. 19:46
6/18 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék kérdezni hogyha nem kezelik le a jegyem, akkor az ugyanúgy érvényes egy legközelebbi útra is ugye?
2011. aug. 16. 19:55
8/18 anonim válasza:
Ez hülyeség. Nem csak akkor lehet a vonaton jegyet venni, ha bevan zárva a pénztár vagy hasonló okok miatt nincs nyitva. Ha nyitva is van, és simán tudnál jegyet venni, de ha nincs kedved ott venni akkor a vonaton is nyugodtan vehetsz.. én 6 héten keresztül játszottam ezt, simán tudtam volna a pénztárnál venni jegyet, de a vonaton vettem a kalauztól.
9/18 anonim válasza:
"Ez hülyeség."
Jó hogy ezzel kezdted a hozzászólásodat.
Ugyanis amit leírtál az nettó hülyeség.
A jegyvizsgálótól csak akkor lehet pótdíj nélkül menetjegyet váltani ha a felszállás helyén nem volt biztosított a jegykiadás.
Az állomáson a vasút nem azért üzemeltet pénztárat, mert marha sok fölös pénze van hanem azért mert ott kell a jegyedet megvenned.
10/18 anonim válasza:
ma 21:00 igazad van, HA PÓTDÍJAT fizetsz, akkor mindent lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!