Szerintetek ez ésszerű lenne a Nyírvidéki Kisvasúttal?
Nyíregyházától-Nyírszőlősig megcsinálni normál nyomtávolságúra, villamosítani és járhatna helyi villamos.
Illetve Buj és Ibrány között ugyanez (településközi villamos). Azért mert már a két település közt már 6 éve nincs tömegközlekedés.
Nyh - Nyírszőlős:
Nyírszőlős Nyíregyházának külterülete, tehát ez egy helyi járat lenne. (Persze emiatt több megállót kellene csinálni)
Buj-Ibrány: Buj község összekötése Ibrány járással. 6 éve nincs tömegközledés a két település között (a kisvasút "szünetelése" óta), pedig ha papírokat kell intézni akkor az ibrányi járásba kell menni ill. A most épülő kormányablakba kellesz majd, továbbá ügyeletre, szakrendelésekre, röntgenre, ultrahangra az ibrányi betegellátóba kell járni, de tömegközlekedés nincs!
Buj-Ibrány viszonylatban ÖNMAGÁBAN nyilván buszjáratra lenne szükség a várható utasforgalom alapján, nem vasútra. Mondom ezt úgy, hogy az egyik kedvenc kisvasutam a Nyírvidéki.
Viszont az egészet elővárosi vonalként értelmezve máris más a helyzet. Úgy már lehet helye egy tramtrain vonalnak.
Lakosság szempontjából:
Nyh-Dombrád:
4442+2291+6781+5705+1420+749+4058 = 25446
Nyh-Balsa: (ez a ág lényegesen kevesebb)
4442+2291+1286+2041+3938+854 = 14852
Összeadva a kettő: 40298
(Szerintem lehetne létjogosultsága, ha versenyképes szolgáltatás lenne a busszal szembe (komfort+menetidő). Ezt a kisvasút nem tudja megadni, de a tramtrain rendszer igen)
Utasáramlat szempontjából: Ibrány és Nagyhalász biztos megtöltené a járatok annyira hogy ne legyenek veszteségesek. Továbbá dombrádról kb. napi 3-4 buszjárat jár most. Ezzel arra felé is jól járnának szerintem
plusz még ha ujjá épülne a balsai tisza híd, akkor sátoraljaújhelyig is mehetnének járatok, de akkor már elég költséges lenne egy ilyen hosszú szakaszt megcsinálni tramtrainhez. De legalább a nyírvidéki szakasznak biztos lenne értelme
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!