Előzés befejezése után kell-e sávba viszatérést is jelezni indexxel?
Figyelt kérdés
tanulóvezető vagyok,de órán csak néha használom ilyenkor az indexet.Persze az előzést jelzem,de utána nem.A tanár nem is szól érte.De akko most kell használni akkor is ugye?nem szeretnék emiatt a vizsgán megbukni.2014. febr. 23. 07:34
1/12 lac1434 válasza:
Visszatérésnél nem irja elő a kresz, illetve nem is nagyon kérik, de sok esetben ajánlott, ezt pedig neked kell érzékelni.
2/12 anonim válasza:
Kell. Sáv választást mindig jelezni kell.
3/12 anonim válasza:
De kell, elő is írja a KRESZ, lévén irányváltoztatás és sávváltás egyben. Az irányjelző pedig arra való, hogy az irányváltoztatásnál használjuk.
4/12 A kérdező kommentje:
Oké.Órán még azért nem csináljuk.De azért vizsgán ha nem leszek annyira ideges h elfelejtem akkor majd csinálom.
2014. febr. 23. 09:21
5/12 anonim válasza:
Kéne, de általában már a megkezdését sem jelzik...
6/12 anonim válasza:
Igazából ez egy olyan hiba, ami felett szerintem csak a legszőrösszívűbb vb kezd el kukacoskodni.
Az igazán fontos, hogy az előzés / kikerülés megkezdésekor irányjelezz. Persze, kell sávba visszatéréskor is.
7/12 anonim válasza:
Kell az irányjelző akkor is, de a plusz információ akkor is jól jöhet, ha nem kötelező valahol. Pl.: kanyarodó főútvonalnál az egyenesen menő út alárendelt, de te a együtt fordulsz a főútvonallal. Sok majom nem használja az irányjelzőjét.
8/12 Sinead válasza:
Ha követed a főútvonalat, nem is kell az irányjelző. Nekem az oktató azt mondta hogy nem kell. Csak a megkezdést kell jelezni. Voltam autópályán is vele, 140-el hasítottunk, ott sorra előztük a kamionokat, a sávváltásokat jelezni kellett.
9/12 A kérdező kommentje:
utolsó:te sztem csak csak elhaladtál a kamionok mellett. Ez a helyes kifejezés.
2014. febr. 24. 09:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!