Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az igaz hogy kisrepülőre 190...

Az igaz hogy kisrepülőre 190 ezer forint a jogosítvány?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy ez igaz e vagy sem B tipusu kisrepülőgépre ennyiert hírdetik. Már meg csináltam volna régen, csak 400 500 ezreket meg felette mondtak. Ha valaki okosabb írja már le mi a menete, hogyan is van ez köszönöm
2016. okt. 21. 02:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz.

Annyiért egy alapképzést csinálhatsz végig, ami arra jogosít fel a tanfolyam végén, hogy oktatóval repülhetsz néhány órát (de nem te vezeted a gépet).

A repülőgép vezetést lépésekre bontva van lehetőség tanulni, így minden egyes lépcsőfok ad némi sikerélményt, de mire eljutsz oda, hogy valóban egyedül vezetheted a gépet, "jogosítvány" lesz a kezedben több millió forintba lesz (lenne) a tanfolyam.

A repüléshez komoly elméleti tudás, angol nyelvismeret (rádiózás), gyakorlat (nappali, éjszakai repülés) jelenti az alapképzést, mindezekből sikeresen le kell vizsgázni, plusz minősítést szerezni.

[link]

2016. okt. 21. 03:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mit hozzátennem az elsőhöz, de egy kérdésem lenne.

Ha csak 190 ezer akkor levizsgázol, de a 4-500 ezer sok. Tegyük fel, megkapod ajándékba, bármennyi is legyen.

És utána nézegeted a licencet? Bekeretezteted, kirakod a falra?

Miből tartanál fent a repülőt? Ha fel sem szállsz, akkor is ennél többet kifizetsz havonta pusztán a parkolóhelyért egy reptéren.

Munkát nem tudsz vállalni cégnél sem, egy alapképzéssel.

2016. okt. 21. 09:35
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm nem nagyon értem amúgy akkor miért 190 ezer hírdetve. :s
2016. okt. 21. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:

190ezerért egy B kategóriás jogosítványt tudsz megszerezni.

Egy autó üzemelési költsége pedig töredéke egy kis repülőgépéhez képest, arról nem is szólva, hogy a repülő kezelés sokkal bonyolultabb, összetettebb, veszélyesebb, mint egy autó kormányzása.

Ennyiért megteheted az első lépést, nem kell azonnal több milliót befizetned.

2016. okt. 21. 18:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem lesz kis repülőre jogsim köszönöm a korrekt válaszojat ment a zöld . :) kár hogy ezt az iskolák nem ilyen nyíltan írják le.. :(
2016. okt. 22. 04:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából hellikopteren gondolkodtam... De azt mondták hogy olcsó a tanfolyam iskola oldalán írták szakszolgálati engedélyhez lehet jutni.. Am nem 1 2 óra bérlésre gondoltam budaőrsi mol benzinkutnál van egy kis repülőgép reptér . :) egyszer egyszer jó lett volna kicsit ott ennyi.. :(((
2016. okt. 22. 04:07
 7/10 anonim ***** válasza:

meg tudnád mutatni azt az oldalt, ahol ez a 190 ezer található?

A pilótaképzés moduláris felépítésű, s valóban van olyan hely, ahol az egyik modul pont ennyibe kerül.

Egy ilyen:

NVFR – ÉJSZAKAI MINŐSÍTÉS: 190 000.- Ft

(5 óra C-150 mely tartalmazza az elméleti képzést is!)

De előtte

PPL magánpilóta szakszolgálati engedély - 1 530 000 Ft

2016. okt. 22. 10:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Annál az autósiskolánál olvastam ami 1990 talán valahogy így üzemel és nagyon nagy szigorúság van profi oktatók mellet. Autóvezetéssel és Pilóta képzéssel foglalkozik ha meg találom a linket küldöm!
2016. okt. 22. 16:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Az lesz az akkor köszii :( 1 ,5 milla miért ilyen drága ? :o
2016. okt. 25. 05:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Drága? Nem az. Nem segédmotoros bringáról van szó.
2016. okt. 25. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!