Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi kell ahoz hogy MALÉV...

Mi kell ahoz hogy MALÉV pilóta legyen valaki?

Figyelt kérdés
2009. aug. 20. 23:08
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
89%
Pénz, pénz, pénz, protekció.
2009. aug. 20. 23:26
 2/35 A kérdező kommentje:
őő.. ezzel nem lettem kisegítve
2009. aug. 20. 23:34
 3/35 anonim ***** válasza:
65%
Leginkább az, hogy a Malév még megmaradjon egy ideig :) Mert már az orosz Aeroflot üzemelteti, ő a tulajdonosa is. De az előttem szóló helyesen leírta, hogy többek közt mi kell hozzá. Én ha pilóta akarnék lenni, inkább valamelyik Nyugat-Európai, vagy legalábbis midenképpen profitorientált céghez mennék dolgozni, ahola fizetés a magyaországi dupláját, a kb. havi 3 milliót is elérheti. Ha már sok év energiáját fektetném a tanulásba!
2009. aug. 20. 23:37
 4/35 anonim ***** válasza:
65%
Természetesen van légiforgalmi szakközépiskola, ahová jeletkezhetsz. A nevét nem tudom, keress rá valahogy, annyit tudok csak, hogy Ferihegy közelében van. Meglepő, nem? :)
2009. aug. 20. 23:39
 5/35 anonim ***** válasza:
75%
hát ha kifejezetten légiforgalmi suli nincs is, de van olyan szakközép ahol indítanak "repülős" osztályt. én sem tudom sajnos melyik suli lehet az, érdeklődni kell, tanároktól, igazgatótól, neten, stb. az biztos, hogy nagyon jól fizető állás, de óriási követelmény van és nagy felelősség, na meg veszélyes munka is. Perfekt angol nyelvtudás alapfeltétel.
2009. aug. 20. 23:42
 6/35 anonim ***** válasza:

én úgy hallottam egy korábbi tv-műsorban, hogy valamilyen mérnöki végzettség kell hozzá (tehát egyetem). majd lehet jelentkezni pilótaképzésre.

és igen, a nyelvtudás is nagyon fontos.

2009. aug. 21. 00:05
 7/35 anonim ***** válasza:
97%
Főiskolákon/egyetemeken vannak közlekedésmérnöki karok, azon belül, repülős szakirányok, szerintem ilyeneket keresgess, de elárulom nem két forint... még államin se...
2009. aug. 21. 00:06
 8/35 anonim ***** válasza:
95%

1. vagyok. Na akkor első körben egytévhitet eloszlatnék:

-NEM kell perfekt angol nyelvtudás, a jelentkezéshez akár egy középfokú C típusú is elég, mert a repülésnek van egy speciális szókincse, nyelvezete, meg nem mindent úgy ejtenek, mint normális esetben (pl. 9 = nájne), és a kommunikációhoz ez a lényeges

-repülős szakközép nem tudom, hogy van-e, de nem is lényeges, mert úgyis felsőfokú műszaki végzettség kell a felvételhez (pl. repülőmérnök)

-a diplomán túl meg kell szerezni a PPl, majd CPL engedélyeket (amit megtehetsz pl. a Malév AeroClub-nál), de ennek a finanszírozása nem kis feladat, hacsak nem milliomos apuci

-ha megvan minden, ahhoz hogy repülhess, akkor már csak a Malévhoz kell felvételt nyerni, ami protekció nélkül szinte lehetetlen feladat

Hát úgy nagyjából ennyi...

2009. aug. 21. 00:07
 9/35 A kérdező kommentje:
NA. hát akkor azthiszem az álmomnak annyi... :):S de köszönöm a segítséget
2009. aug. 21. 00:19
 10/35 anonim ***** válasza:
Az elöttem szóló jól írta le.PPL,CPL,és ha jól emlékszem IRC műszeres is kell,a polgári közlekedés szakszolgálati elönyt jelent,az angol tudásnak tényleg nem kell perfectnek lenni,ugyanis a pilóták angol fóniát használnak.Ha megvannak az elöbb leírtak meg kell csinálnod a C,motoros átképzést,és utána ajánlom hogy vmi jobb légitársaságnál ha tudsz (Brisitsh airlines,Lufthansa) bár ide nagyon kell protekció,helyezkedj el.A képzés pár milliióba kerül,de meg fog térülni az ára,ugyanis a fizud sem 2 forint lesz.Mondjuk attól függ hol helyezkedsz el :)
2009. aug. 21. 00:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!