BKV buszhoz kell GKI vizsga, vagy elég csak egy PÁV II-es alkalmassági és egy C, vagy D kategóriás jogosítvány?
Van buszos GKI az kell hozzá.
D jogsinak előfeltétele a C mint ahogy azt valaki helyesen írja. Nem lehet csak D jogsid olyan nincs.
És Páv 2. (pályaalkalmassági 2es kategória.) Vagy lehet az egyes is jó de az megkülönböztetett járművek vezetésére jogosít. (Mentő tűzoltó ílyesmik)
BKV buszhoz kell GKI vizsga, vagy elég csak egy PÁV II-es alkalmassági és egy C, vagy D kategóriás jogosítvány?
A GKI Képzés a buszosoknak 2013 szeptember a haladék amennyiben a vizsgázónak a D kategóriás jogosítványa 2008 szeptember 9. eléött szerezte!
Ammenyiben a D jogsija 2008 szeptember 9. elötti akkor nem kell a GKI elég a belföldi autóbuszvezetői szolgáltatói igazolás! :)
Amennyiben a D kategória 2008 szeptember 9. után lett szerezve az az a vizsga .. akkor kötelezett a GKI képzésre! Ami 5 évente kell hosszabbitani!
Én is belföldi buszvezetőivel vezetek még a továbbképzésre 2013 szeptemberétől leszek kötelezett! :)
Ezze figyeljetek oda!
Tehát D kategória 2008 szeptember 09. elötti akkor nem kell GKI elég a belföldi buszvezetői vizsga!
Ha 2008 szeptember 09. e utáni pl 10. én vizsgázott valaki akkor GKI kötelezett! :)
üdv:
Egy buszvezető :)
A mostani jogszabály szerint B,C,D kategória PÁV1 vagy PÁV2 és a GKI kell! :)
Régen nem kelett a buszhoz a C jogsi!
Vannak kollégák most is a BKV nál akiknek B,D kategóriájuk van annó régen csinálták a BKV n belül nem követelték meg a C t mivel kevés volt a buszvezető nem sokáig volt ilyen akció de jópár kollégának nincs C jogsija tudom B + D je van! :) De ilyen már nincs csak érdekesség képen írtam le! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!