Örökölt autót vásárolhatok-e üzembentartóival?
A hagyatéki végzéssel és a megírt üzembentartói szerződéssel kell együtt elsétálnotok az okmányirodába, és ott egy füst alatt megcsinálják!
Azt viszont tudnod kell, hogy te később nem adhatod el az autót a tulajdonos nélkül, nem kapsz törzskönyvet sem. No és az se utolsó szempont, hogy megéri-e ez az egész a megspórolt kb. 40 ezer forintot?
Ha egy az üzembentartó és a tulajdonos, akkor egy név szerepel a forgalmiban.
Ha X a tulajdonos, Y az üzembentartó, akkor kettő.
Attól hogy valaki az üzembentartó, az autónak még valakinek a nevén kell lennie. Élő személy nevén.
"vásárolhatok-e üzembentartóival"
" üzembentartóival eladja"
Ilyen fogalmak nem léteznek!!!
A választ már előttem leírták: igen, át kell íratnia.
Veled valami komoly baj van.
Visszaolvastam minden választ, de:
- SENKI NEM írta neked, hogy ne kéne átírni. MINDENKI azt írta, hogy igenis az autót át kell írni
- SENKI nem mondta, hogy nem létezik olyan, hogy üzembentartói szerződés, mindenki azt mondta, hogy azzal NEM KERÜL A tulajdonodba az autó.
Egész nyilvánvalóan ezt mondták neked az okmányirodában is - csak ahogy itt sem, ott sem értetted meg.
Szövegértelmezésből sosem voltál erős, ugye?
első írta (Harkonnen):
Be kell menni (ÁT KELL IRATNI) majd rögtön lehetsz üzembentartó! Meg is erősítette a 4. hozzászólásában:
"Hát igen, nem részleteztem, hogy a tulajdonos mindenképp az örökös lesz!"
Az 5. pedig ezt írta:
"vásárolhatok-e üzembentartóival"
" üzembentartóival eladja"
És ebben MAXIMÁLISAN IGAZA VAN, mert VÁSÁROLNI üzembentartóival NEM LEHET, ahogy ELADNI sem! Az üzembentartói szerződés megkötésétől NEM VÁLTOZIK A TULAJDONJOG! Ha a tulaj úgy ébred reggel, hogy ő mégis inkább visszavenné az autót akkor reggel elballag az okmányirodába, visszavonja az üzembentartói bejegyzést NÉLKÜLED, majd beleül a SAJÁT AUTÓJÁBA és elhajt vele. Neked meg se pénzed se autód!
Ettől próbálunk épp megkímélni, te istenbarma, fogd már fel!
Köszönöm 9-es a részletezést.
(5-ös)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!